Untold 2024 va avea loc la Cluj-Napoca în perioada 8-11 august, iar organizatorii au anunțat numele mai multor artiști care vor urca pe scenă la ediția din acest an.

UNTOLD 2023Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Dimitri Vegas & Like Mike, Martin Garrix, Alok, Timmy Trumpet, Lost Frequencies, Purple Disco Machine se numără printre numele anunțate de organizatori.

„Untold, unul dintre cele mai mari festivaluri din lume, se pregăteşte să-şi deschidă porţile universului magic în perioada 8-11 august pentru sutele de mii de fani din întreaga lume, pentru care organizatorii pregătesc noi experienţe memorabile şi un lineup impresionant în care sunt incluşi DJ de top la nivel global: Dimitri Vegas & Like Mike, Martin Garrix, Alok, Timmy Trumpet, Lost Frequencies, Purple Disco Machine”, au anunţat organizatorii într-un comunicat de presă emis joi.

Lineup-ul confirmat de organizatorii Untold pentru 2024

Duo-ul Dimitri Vegas & Like Mike revine pe scena principală a festivalului UNTOLD. În 2024, cei doi au urcat pe locul 2 în clasamentul realizat de DJ Mag, Top 100 DJs, şi pentru al 10-lea an la rând au fost recompensaţi cu trofeul la categoria Highest Duo. Show-urile live unice i-au transformat în staruri globale, iar cei doi au fost headlineri la cele mai mari festivaluri din lume. Dimitri Vegas & Like Mike sunt cunoscuţi şi pentru producţiile memorabile precum "The Hum", single recompensat cu Discul de Platină sau "Higher Place", colaborarea cu Ne-Yo care le-a adus locul 1 în Billboard Dance Chart, menționează organizatorii Untold.

Martin Garrix, DJ-ul care ocupă locul 3 în Top 100 DJ Mag, revine pe scena principală de la UNTOLD. Garrix a lucrat cu cei mai mari artişti mainstream, de la Dua Lipa, Usher, Bonn sau U2, şi este al doilea olandez din istoria muzicii electronice care a ocupat de patru ori locul 1 în Top 100 DJs.

Alok, DJ-ul care ocupă locul 4 în clasamentul oficial Top 100 DJ Mag, a reuşit la fiecare apariţie live de pe mainstage-ul UNTOLD să ofere show-uri special pregătite pentru fanii de festival. Este considerat a fi cel mai mare DJ şi producător brazilian din toate timpurile. Alok a fost numit oficial "cel mai urmărit artist din muzica electronică" de pe Instagram, a fost gazda celui mai mare livestream, şi e numărul 1 la nivel global pe Twitter", se arată în comunicatul Untold.

Lost Frequencies, unul dintre cei mai carismatici artişti din muzica electronică este una dintre surprizele frumoase oferite de creatorii UNTOLD pentru cea de-a 9-a ediţie a festivalului. Belgianul are 10 single-uri premiate cu Discul de Platină, peste 23 milioane de ascultări lunar şi peste 1 miliard de stream-uri pe platforma Spotify. Colaborarea cu britanicul Calum Scott pentru single-ul "Where Are You Now", lansat în exclusivitate la festivalul UNTOLD, i-a adus o nominalizare la categoria "Best International Song", în cadrul BRIT Awards.

Timothy Jude Smith probabil nu înseamnă nimic, dar Timmy Trumpet înseamnă nebunie la Mainstage. Este singurul DJ din lume care a pus muzică pentru 22 de secunde în stare de imponderabilitate, gravitaţie zero, a plutit la propriu, în cadrul unui program derulat cu Agenţia Spaţială Europeană şi germanii de la BigCityBeat. E un tip cu o energie ireală şi de aceea a tot experimentat, până în 2001 când a descoperit combinaţia ideala: DJ-ing-ul şi trompeta.

Germanul Purple Disco Machine, recompensat cu un premiu Grammy la categoria "Cea mai buna versiune remix" pentru single-ul semnat Lizzo, "About Damn Time", va ajunge pentru prima dată pe Cluj-Arena. Este considerat arhitectul sound-ului disco, este producătorul care a combinat în piesele sale nostalgia anilor '70 cu sound-ul actual al muzicii electronice. Piesele germanului sunt difuzate la radiourile din întreaga lume, multe dintre ele au ocupat locul 1 în European Airplay Chart: "Hypnotized", "Fireworks", "Dopamine", "In The Dark" şi "Substitution".

Cultura underground are scena ei în universul UNTOLD, iar în 2024, scena Galaxy va fi un adevărat fenomen datorită celor mai cunoscuţi DJ din curentul techno, confirmaţi pentru cea de-a 9-a ediţie a festivalului UNTOLD: Carl Cox, Solomun şi australianul FISHER.

Cunoscut drept un adevărat pionier al muzicii electronice şi un ambasador al scenei techno la nivel global, Carl Cox este un artist complet, care a contribuit la dezvoltarea genurilor techno şi house. Abordarea versatilă a sound-ului techno l-a plasat pe lista scurtă a celor mai respectaţi artişti din industria muzicii electronice. Producţii precum "I Want You (Forever)", "Phoebus Apollo" sau "The Player" au devenit "anthems-uri" în cultura underground.

Paul Nicholas Fisher, cunoscut sub numele de scenă FISHER, DJ-ul şi producătorul australian care a reuşit să cucerească scena muzicii electronice cu un sound unic şi fresh, va ajunge pentru prima dată la festivalul UNTOLD.

Stilul distinctiv al lui FISHER, combinat cu prezenţa sa carismatică, l-au transformat într-un favorit al marilor cluburi şi al festivalurilor din întreaga lume. "Losing It" a fost un succes internaţional, a fost certificat cu Discul de Aur şi Discul de Platină pentru vânzări record, a fost nominalizat la Premiile Grammy, la categoria "Best Dance Recording", şi a primit aprecieri pentru sound-ul inovator.

Este unul dintre cei mai aclamaţi artişti ai genului melodic house & techno, se numeşte Solomun şi e DJ-ul care a avut un live spectaculos de 3 ore la Galaxy Stage în cadrul ediţiei aniversare a festivalului UNTOLD, ediţia 2019. A fost recompensat în cadrul DJ Awards la categoriile "Best Producer", "Best DJ", "Best Melodic House DJ", iar cititorii revistei Mixmag l-au votat "DJ of The Year".

Untold 2024 se va organiza pe 8-11 august

Ediția din 2024 a festivalului Untold are loc în perioada 8-11 august la Cluj-Napoca.

UNTOLD este unul din cele mai populare festivaluri din România și atrage anual fani din toate colțurile lumii.

Festivalul a fost organizat pentru prima dată în 2015, iar de atunci a adus nume mari precum Armin van Burren, Avicii, David Guetta, Martin Garrix, Steve Aoki, Bebe Rexha, Ava Max sau Imagine Dragons.

Anul acesta, festivalul s-a extins și a organizat o ediție la Dubai. A fost primul festival de acest gen din Orientul Mijlociu.

Prețul abonamentelor și biletelor

Din 25 martie preţurile abonamentelor pentru ediţia 2024 a festivalului UNTOLD a crescut, iar cei care optează pentru accesul general timp de 4 zile vor achita 159 euro plus taxe.

Biletele pot fi achiziționate de pe site-ul oficial al festivalului, la următoarele prețuri:

  • Abonamente General Acces - 4 Zile - 864.20 Lei
  • Abonamente General Acces - 4 Zile - Pentru tinerii cu vârsta sub 25 de ani - 690.20 Lei
  • VIP Acces - 4 Zile: 2030.00 Lei
  • Abonamente Access General - 4 Bilete - 2992.80 Lei

Organizatorii au prezentat și oferte de cazare în cămine studențești și hoteluri, cu prețuri de la 850 la 6900 de lei pentru toată durata festivalului.