Peste 6.000 de persoane s-au adunat sâmbătă dimineața la o petrecere rave pe aeroportul din Quimper, în pofida interdicției impuse de prefectura din Finistère, potrivit AFP.

politie FrantaFoto: Nicolas Guyonnet / AFP / Profimedia

Petrecăreții s-au adunat la primele ore ale dimineții de sâmbătă pe aeroportul Pluguffan, în apropiere de Quimper, unde activitatea comercială a fost suspendată din noiembrie anul trecut.

„La această oră, adunarea de pe aeroportul Pluguffan este estimată la peste 6.000 de persoane (peste 2.000 de vehicule)”, a precizat prefectura într-un comunicat emis sâmbătă dimineața.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, „mai multe vehicule au fost controlate în zona Châteaulin (Finistère), ceea ce a dus la confiscarea a 65 m/3 de echipamente de sonorizare, precum și a mai multor vehicule și a unui generator de mare capacitate”, a adăugat aceasta.

Miercuri, prefectul din Finistère emisese un ordin de interzicere a adunărilor festive neînregistrate cu caracter muzical în weekendul de Paște, invocând „informații” despre un posibil eveniment ”rave party sau tecknival” organizat „între 29 martie și 2 aprilie 2024”.

„Față de această petrecere rave neautorizată, serviciile statului sunt pe deplin mobilizate”, a precizat prefectura în comunicatul său, adăugând că un echipaj de pompieri și aproximativ treizeci de jandarmi au fost mobilizați la fața locului. „Sunt așteptate întăriri mobile”, a adăugat acesta.

Prefectura Finistère subliniază că participarea la această petrecere rave „constituie o infracțiune sancționabilă” și că „participanții vor fi sancționați”.

„Orice persoană care se va alătura adunării va acționa ilegal”, a adăugat aceasta.