Cântăreaţa americană Taylor Swift se numără printre cei 256 de noi miliardari ai lumii într-un „an uimitor” pentru oamenii bogaţi, potrivit celui mai recent clasament al averilor celebrităţilor din lume publicat marţi de revista Forbes și citat de News.ro.

Taylor Swift în concert la New YorkFoto: Shutterstock

Cu o avere netă estimată acum la 1,1 miliarde de dolari, artista originară din Pennsylvania devine primul artist, bărbat sau femeie, care a depăşit pragul de 10 cifre doar datorită veniturilor obţinute din muzica sa.

În mai puţin de un an, Taylor Swift şi-a văzut averea crescând cu 360 de milioane de dolari, în mare parte datorită încasărilor turneului său grandios, cu 152 de concerte, „The Eras Tour”. Potrivit mai multor estimări, „Eras” este pe cale să devină seria de concerte cu cele mai mari încasări din istoria muzicii.

Turneul „Eras”, un mega-concert cu peste 40 de melodii, care se întinde pe aproape trei ore şi jumătate, a generat vânzări de bilete de peste 700 de milioane de dolari numai în SUA, potrivit Bloomberg - asta înainte de a include etapa internaţională cu 89 de date.

Turneul, care se va încheia pe 8 decembrie la Vancouver (Canada), i-a adus deja 190 de milioane de dolari, potrivit Forbes. Revista estimează că, de la începutul carierei sale, Taylor Swift a câştigat peste 500 de milioane de dolari din drepturi de autor şi concerte.

Taylor Swift s-a alăturat unei liste selecte de cântăreți miliardari

Pe lângă faptul că este cântăreaţă şi autoare sau coautoare a aproape tuturor melodiilor sale, artista de 34 de ani este şi producătoare sau coproducătoare, ceea ce îi multiplică sursele de venit. De asemenea, ea a reînregistrat primele şase albume ale sale, pentru care nu deţinea drepturile de înregistrare originale.

Potrivit Forbes, catalogul ei muzical valorează în prezent aproximativ 500 de milioane de dolari. Revista adaugă la această avere proprietăţi evaluate la un total de 125 de milioane de dolari, precum şi un avion privat, estimat la 10 milioane de dolari.

Creşterea bruscă a averii personale a artistei se datorează şi filmului „The Eras Tour”, un montaj a două dintre concertele ei, care a avut încasări de 261 de milioane de dolari în box office-ul mondial.

Taylor Swift nu este singurul artist muzical care a intrat în cercul foarte exclusivist al miliardarilor celebri. Ea a fost deja depăşită de rapperul Jay-Z, de cântăreaţa Rihanna şi de cântăreţul Jimmy Buffett, dar toţi îşi datorează o parte din avere investiţiilor în activităţi care nu au legătură directă cu muzica.

Comediantul american Jerry Seinfeld a devenit la rândul său miliardar recent, mare parte din averea sa provenind din drepturile de autor asupra celebrului serial de comedie.