Trupul neinsufletit al lui Michael Jackson va fi expus, vineri, la ferma sa Neverland, urmand ca ceremonia funerara sa aiba loc duminica, urmand ca ceremonia funerara - una privata - sa aiba loc duminica, anunta AFP, citand CNN. Nici avocatii si nici autoritatile din comitatul Santa Barbara, de care tine ferma Neverland, nu au confirmat, insa, daca inmormantarea starului pop va avea loc pe fosta sa proprietate, aflata la 150 de kilometri nord-vest de Los Angeles.

Autoritatile spun ca nu au fost inca anuntate sa se pregateasca pentru un "eveniment de mare amploare". Aspectul logistic le-ar da, insa, multe batai de cap, noteaza AFP, in conditiile in care domeniul Neverland e situat la capatul unei strazi inguste, care ar suporta cu greu afluxul de fani, curiosi si jurnalisti.

Pe de alta parte, decizia de a transporta trupul cantaretului la ferma Neverland ar putea duce cu gandul la faptul ca familia lui Michael Jackson ar intentiona sa transforme Neverland intr-un muzeu, dupa modelul celebrei Graceland, unde a fost inmormantat Elvis Presley.

Deocamdata insa, nu a fost luata o decizie in aceasta privinta: "In acest moment studiem toate aspectele legale", a declarat William Boyer, purtator de cuvant al autoritatilor din comitatul Santa Barbara.

Multe voci sunt, insa, impotriva acestei idei, nedorind ca aceasta regiune viticola, unde locuiesc multi milionari, sa se transforme intr-un loc de pelerinaj in memoria lui Michael Jackson.

Michael Jackson a cumparat domeniul Neverland, care masoara 1.050 de hectare, in 1988, amenajand aici o veritabila gradina zoologica privata si un parc de distractii. 17 ani mai tarziu, Michael Jackson avea sa paraseasca Neverland, dupa ce starul a fost achitat intr-un proces in care era acuzat de pedofilie.