O inregistrare video in care Michael Jakson este interogat de o echipa de avocati asupra acuzatiilor legate de molestarea sexuala a unor minori a fost difuzata duminica, in premiera, de News of the world. In imagini, se poate observa stinghereala starului muzicii pop in momentul in care este intrebat daca a intretinut acte sexuale cu minori, dupa care insa Michael isi revine si se apara, negand toate acuzatiile si afirmand ca nu este homosexual.

Inregistrarea il arata pe Michael razand nervos, acoperindu-si fata cu mainile si oftand iritat atunci cand a fost interogat de avocati, in 1996, in cadrul procesului intentat de o parte a personalului de la Neverland.

Dar, dupa cateva ezitari, starul se lanseaza intr-un discurs in care explica faptul ca este nevinovat, ca nu este homosexual, ca nu a incercat niciodata sa-si albeasca fata si ca este mandru ca este negru.

El respinge toate acuzatiile legate de molestarea copiilor si citeaza invataturile lui Iisus pentru a apara faptul ca a dormit in acelasi pat cu unii copii care au vizitat ferma Neverland din California.

"Iisus a spus sa iubim copiii, sa fim ca ei, tineri si inocenti, sa fim puri si cinstiti", spune Jackson, citind dintr-o declaratie pe care o scrisese anterior.

"Iisus s-a inconjurat intotdeauna de copii. In aceasta credinta am fost crescut, sa fiu asa si sa incerc sa imit viata lui Iisus".

Cazul

Cele trei ore de inregistrari dateaza din martie 1996, la trei ani dupa ce Jackson a fost acuzat pentru prima oara de molestarea lui Jordy Chandler, in varsta de 13 ani, despre care presa a relatat ca a primit 22 de milioane de dolari pentru a nu depune marturie impotriva starului.

Imaginile au fost filmate cu noua ani inainte ca starul sa fie judecat pentru un presupus abuz asupra lui Gavin Arvizo, tot de 13 ani, procurorii acuzand si molestarea lui Barnes, 11 ani, si Macaulay Culkin. Michael Jackson a fost achitat, in ciuda faptului ca a refuzat sa depuna marturie.

Caseta prezinta o audiere a starului in cadrul procesului de drept privat declansat de un grup de fosti angajati de la Neverland.

Una dintre principalele argumente ale avocatului acuzarii, Michael Ring, era legata de faptul ca Jackson, pe atunci in varsta de 37 de ani, ar fi amenintat angajatii pentru a-i determina sa nu depuna marturii legate de vreun comportament nepotrivit legat de copii.

Michael a fost insotit de un avocat pe durata audierii.

"Dl. Jackson, in ultima parte a anului 1993 au exista acuzatii cu privire la dvs legate de un comportament nepotrivit la adresa unor copii. Din cunostinta dvs, ati fost vreodata acuzat ca ati avut relatii sexuale cu Macaulay Culkin?"

La auzul acestei intrebari, Michale Jackson isi acopera fata cu mainile. Avocatul sau ii spune insa sa nu raspunda la intrebare, iar starul ii urmeaza sfatul.

Nu imi albesc pielea, nu sunt homosexual

Pe masura ce intrebarile avocatilor devin tot mai agresive, Jackson devine mai agitat si, la un moment dat, scoate o foaie scrisa de el: "M-am infuriat la un moment dat si am scris aici ce doresc sa spun, pentru a lamuri lucrurile".

Pentru inceput, Jackson neaga faptul ca si-ar fi albit pielea. "Sunt un american de culoare si sunt mandru de acest lucru. Sunt onorat de asta".

Apoi izbucneste: "Nu sunt homosexual." Cu voce tremuratoare, incepe un discurs incoerent: "Nu judeca o persoana decat daca ai discutat cu ea fata in fata, ceea ce, ceea ce e adevarat." Pentru ca ce ai auzit tu este o minciuna."

Starul, care a fost educat ca martor al lui Iehova de catre parintii sai, incearca sa explice comportamentul sau in fata copiilor folosind pasaje din Biblie: "Isus le vorbea apostolilor, acestia discutau aprins care dintre ei este cel mai mare. Si Isus a spus: Oricare dintre voi se smereste precum acest copil este cel mai mare in fata mea."