Autorul unor piese celebre in anii '70, precum Baker Street si Stuck In The Middle With You (piesa inclusa pe coloana sonora a filmului Reservoir Dogs), Gerry Rafferty a murit saptamana aceasta, la varsta de 63 ani, informeaza telegraph.co.uk. Cantaretul scotian avea probleme legate de consumul de alcool si droguri.

Gerry RaffertyFoto: myspace.com/gerryrafferty

Primul succes al lui Rafferty a venit in 1973, cand a lansat, ca membru al trupei Stealer's Wheel, albumul Stuck In The Middle With You (locul 8 in topurile britanice).

Revista Rolling Stone l-a numit "cel mai bun disc al lui Dylan incepand cu 1966", iar piesa cu acelasi nume era considerata de critici ca fiind "o oda" adusa vocii lui Bob Dylan. Melodia inregistra un nou succes in 1992, fiind folosita intr-o scena a filmului Reservoir Dogs (de Quentin Tarantino).

In 1978, artistul lansa Baker Street, piesa care avea sa il propulseze printre legendele muzicii britanice. Pana in 2004, melodia fusese difuzata de peste 4 milioane de ori, aducandu-i lui Rafferty castiguri anuale de 80.000 de lire din drepturile de autor.

Ultimii ani din viata i-au fost marcati de numeroase probleme de sanatate, cauzate de consumul de alcool si droguri.

In 2005, artistul a avut probleme din cauza unei supradoze de droguri, iar anul urmator a fost coborat intr-un scaun cu rotile din avionul privat in care se afla, fiind prea beat pentru a sta pe propriile picioare. In noiembrie 2010, Rafferty a fost spitalizat din cauza unor crize hepatice.

A murit in resedinta din sudul Angliei, unde locuia impreuna cu fiica sa, Martha. Ultima lui aparitie pe scena a avut loc in urma cu mai bine de sapte ani.