Gary Moore, chitaristul legendarei trupe rock irlandeze Thin Lizzy, a incetat din viata duminica dimineata, la varsta de 58 de ani, anunta BBC. Moore a cunoscut gloria in perioada in care era chitarsitul trupei Thin Lizzy, dar a avut si o cariera solo extrem de apreciata, fiind considerat unul dintre cei mai talentati chitaristi ai tuturor timpurilor. Potrivit Mediafax, Gary Moore a sustinut un concert in Romania, anul trecut, in cadrul Ciuc Summer Fest, ce a avut loc la Bucuresti, in luna iulie.

Gary Moore, la concertul din RomaniaFoto: AGERPRES

Potrivit SkyNews, Gary Moore a fost gasit mort in camera sa de hotel din Costa del Sol, duminica dimineata.

"Inca nu imi vine sa cred. Era atat de robust, nu era un rocker tipic, era un om sanatos. A fost un artist extraordinar si un muzician dedicat", a declarat Eric Bell, un alt chitarist irlandez.

Pe numele sau adevarat Robert William Moore, Gary Moore si-a inceput cariera muzicala in anii '60 si a evoluat de-a lungul timpului alaturi de artisti precum Thin Lizzy, B.B. King, Colosseum II, Greg Lake sau trupa de blues-rock Skid Row, precum si Albert Collins, Jim Capaldi, The Beach Boys, Gary Husband, Ozzy Osbourne sau Andrew Lloyd Webber. Portofoliul sau a fost completat si de o complexa cariera solo.

Gary Moore a debutat in 1973, odata cu lansarea albumului "Grinding Stone", iar cativa ani mai tarziu, in 1978, a revenit in atentia criticilor de specialitate cu albumul "Parisienne Walkways", realizat in colaborare cu Phil Lynott, care i-a propulsat pe primele pozitii din UK Singles Chart. La scurt timp a urmat albumul "Thin Lizzy".

Piese precum "Parisienne Walkways", "Out in the Fields", "Empty Rooms", "Over the Hills and Far Away", "Wild Frontier", "Friday on My Mind", "After the War", "Still Got the Blues (For You)", "Cold Day in Hell" sau "Story of the Blues" au facut istorie in interpretarea lui Gary Moore.