Hotnews utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care Hotnews.ro prelucreaza datele cu caracte personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele Dumneavoastra pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document.
HotNews.ro va prezinta cateva melodii traditionale romanesti, interpretate de formatia Imago Mundi zilele trecute, in cadrul unui concert ce propune o intoarcere muzicala in trecut din perspectiva artistului contemporan. Proiectul Isvor (Dimitrie Cantemir: Cartea stiintei muzicii si Muzica traditionala romaneasca) face o paralela intre compozitii ce-i apartin lui Dimitrie Cantemir si creatii traditionale romanesti ale vremii.
Asculta mai jos melodii precum Dans trac, Geampara, Dobrogeana, dar si un Cantec de leagan interpretat cu ajutorul unor instrumente precum: tamburina, dramba, darbukka, frame drum, cobza, shakers.
Isvor reprezinta viziunea Imago Mundi asupra muzicii vechi si traditionale romanesti, un repertoriu foarte rar abordat de catre muzicienii de factura clasica. Piesele ce alcatuiesc albumul Isvor sunt puse in valoare prin dialogul instrumentelor vechi specifice spatiului cultural romanesc al vremii lui Cantemir (baglama, bouzuki, darbuka, bendir) impreuna cu instrumente clasice moderne (flaut, oboi, vioara, chitara).
Aranjamentul muzical ii apartine lui Catalin Stefanescu, doctor in Muzica, licentiat in Muzica Instrumentala si Compozitie, lector universitar la catedra de chitara a Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti.
Performance specific muzicii electronice, proiectiile video live au in spate acelasi concept cu muzica Imago Mundi - interventii contemporane asupra unui background incarcat de traditii si istorie.
Mai multe despre formatia Imago Mundi gasiti aici.
corect (Duminică, 12 iunie 2011, 14:24) Daniel [anonim] i-a raspuns lui MirceaA
Darbukka (darabuka, doumbek) era folosita in secolul al XVII-lea in Dobrogea via Turcia/Bulgaria, deci e normal sa se regaseasca in interpretarea muzicii vechi romanesti. Apoi, "frame drum" este termenul generic pentru multe instrumente traditionale de percutie, de la bendir (Turcia) la bodhran (Irlanda) sau taraban (Ucraina). La fel, "shakers" este un termen generic care acopera un numar mare de instrumente de percutie - inclusiv diferite tipuri de clopotei, de exemplu.
După înscrierea pe site-ul HotNews.ro, poţi deschide secţiunea MyHotNews ca să completezi sau să schimbi profilul de utilizator.
Atenţie! Logarea pe site se face cu adresa de email, nu cu nickname-ul. Adresa ta de email va rămâne confidenţiala şi nu va fi niciodată dată unor terţe persoane sau instituţii.
Înainte de a te înscrie pe site te rugăm să parcurgi „termenii şi condiţiile” ataşate unui cont HotNews.ro.
Primeşti pe email, în fiecare dimineaţă, o sinteză a ştirilor din ziua precedentă
Daca doriti sa va personalizati newsletter-ul si sa primiti alerta pe mail pentru aparitia acelor articole care va intereseaza sau doriti sa va dezabonati de la newsletter intrati dupa logare pe MyHotnews.
Apoi, "frame drum" este termenul generic pentru multe instrumente traditionale de percutie, de la bendir (Turcia) la bodhran (Irlanda) sau taraban (Ucraina).
La fel, "shakers" este un termen generic care acopera un numar mare de instrumente de percutie - inclusiv diferite tipuri de clopotei, de exemplu.