"Scapa de kilogramele nedorite in 7 zile" sau "Slabeste in 5 pasi rapizi" sunt sloganuri pe care in mod sigur le-ai auzit si la un moment anume ti-a suras ideea de a le incerca. Dar, in acelasi timp, ai renuntat pe parcus deoarece ai simtit ca nu este ceea ce ti se potriveste, ca nu o poti duce la final. Cu atatea diete in jur este foarte greu sa te decizi care este cea potrivita organismului tau. Afla in continuare cum poti opta pentru o dieta potrivita.

Toti specialistii au cazut de acord asupra unui lucru: cea mai buna dieta pentru tine este aceea pe care o poti duce la bun sfarsit.

"Nu conteaza cat de stiintific este programul (cele mai multe nu sunt), cat de repede functioneaza (vei lua inapoi in greutate pe cat de repede pierzi) sau cat de multe persoane au incercat deja. Conteaza ceea ce poti sa faci tu, nu ceea ce iti spun ei sa faci", spune Michelle May, autoarea cartii "Imi este foame. Ce sa faci cand dieta nu functioneaza?".

Dietele cel mai des alese sunt cele care promit pierderea kilogramelor foarte rapid, fara prea mult efort. Kilogramele pierdute reprezinta o combinatie de apa, muschi si putina grasime, cand de fapt ar trebui sa se piarda mult mai multa grasime.

"Majoritatea oamenilor au o manie a dietelor", spune nutritionista Judy Rodriguez, profesoara la Universitatea din Nordul Floridei. Partea cea mai proasta este ca pierderea este urmata de recastigarea kilogramelor, crede nutritionista.

Expertii spun ca planul unei bune diete ar trebui sa urmeze acesti pasi:

  • sa fie alcatuita de un specialist;
  • sa includa exercitii;
  • sa permita o varietate de mancaruri;
  • sa promoveze pierderea kilogramelor treptat;
  • sa permita gustarile intre mesele principale;
  • sa includa portii mici din mancarea favorita si din bautura nealcoolica preferata;
  • sa recomande consumarea apei din belsug;
  • sa nu se bazeze pe suplimente naturale.

Este foarte important sa alegi dieta care nu te va face sa simti in permanenta senzatia de foame. Trebuie sa depui mai multa atentie la alimentele bogate in apa si in fibre, precum supele, fructele si legumele. Aceste produse te vor ajuta sa iti reduci foamea.

sursa: medicinenet.com