Recomandarile HotNews.ro pentru acest sfarsit de saptamana: Green Jazz Festival, semimaraton, conferintele TNB (Mihai Stanescu: Umor 100%), racheta orbitala Haas 2C (expusa in Piata Victoriei), Festivalul de Statui Vivante, expozitie acvastrica, Bookfest, Kidex, lansare de carte Mircea Cartarescu, concerte Luna Amara (Storytellers), byron unplugged (cu Alexandru Andries, Ada Milea), Cleopatra Stratan (lansare album), Haarp Cord, Imago Mundi.

BookfestFoto: DGP / HotNews.ro

Pana pe 1 iunie poate fi vizitata expozitia de grup Salonul sticlei, la Galeria Orizont.

In perioada 30 mai-3 iunie se desfasoara, la Romexpo (pavilioanele C1-C5), targul de carte Bookfest 2012. Printre invitati: scriitorul Michel Houellebecq, cunoscutul producator si moderator de emisiuni culturale Bernard Pivot, academicianul Dominique Fernandez si autorii Nedim Gursel, Sylvie Germain, Yasmina Khadra si Yann Appery.

In perioada 30 mai-3 iunie, la Muzeul Taranului (sala Acvariu) puteti admira si achizitiona obiecte lucrate din paie si panuse de Angela Fazakas si veti putea participa la realizarea lor. Cu ocazia expozitiei "Dantela din paie", de Angela Fazakas. Intrarea libera.

In perioada 31 mai-3 iunie se desfasoara evenimentul Povesti in jurul lumii: expozitie de carti postale, atelier de teatru si lectura, activitati practice pentru copiii intre 6 si 12 ani.

In perioada 31 mai-3 iunie se desfasoara Targul International de Bunuri de Consum, la Romexpo. Intrarea libera.

In perioada 31 mai-3 iunie se desfasoara Targul pentru copii Kidex, la Romexpo. Intrarea libera.

In perioada 1-3 iunie, in parcarea din Piata Victoriei este expusa racheta orbitala Haas 2C, destinata amplasarii pe orbita terestra a unui satelit de peste o jumatate de tona, in primavara anului 2013.

In perioada 1-3 iunie se desfasoara, la Hanul lui Manuc, Cupa Romaniei la sah.

In perioada 1-3 iunie se desfasoara Cupa Stebal 2012 la floreta.

In perioada 1-4 iunie se desfasoara Green Jazz Fest.

Intre 1 si 4 iunie, Teatrul Masca organizeaza in Herastrau cea de-a doua editie a Festivalului International de Statui Vivante.

Incepand cu 1 iunie poate fi vizitata, in zona Expoflora a Parcului Herastrau, o noua expozitie acvaristica: flora si fauna de apa dulce, dar si din mari sau recife pot fi admirate, rechini, caluti de mare, pesti clovn, inger, fluture sau pisica de Amazon.

In perioada 2-20 iunie poate fi vizitata expozitia Pamant versus cosmos a lui George Tiutin, la Centrul National de Cultura Mogosoaia.

Vineri, 1 iunie

Sambata, 2 iunie

Duminica, 3 iunie