La Muzeul Taranului Roman a devenit o traditie ca in preajma zilei de 1 martie sa se organizeze Targul Martisorului. In acest an intre 27 februarie si 3 martie 2013, publicului bucureştean este invitat sa treaca pragul targului si sa aleaga din oferta bogata micile oiecte de podoabă legate cu șnur împletit dintr-un fir alb și unul roșu, pentru a fi daruite ca semn al sosirii primăverii.

Targul MartisoruluiFoto: Muzeul Taranului Roman

Târgul Mărţişorului continuă să experimenteze prin criteriile de selecţie care vizează valoarea obiectului handmade şi inovaţia, un grad de creativitate care să situeze participanţii în sfera artistică şi a unui meşteşug capabil să fie reînnoit.

Selecţia urmăreşte şi anul acesta ca Târgul Mărţişorului să aibă o ofertă foarte bogată, uşor reperabilă prin diversitatea şi unicitatea mărțișoarelor, fie că au ca sursă de influență lumea țărănească, fie că recuperează stiluri artistice sau provenite din contextul urban (de la obiectul manufacturat, la amprenta unui design contemporan, la banda desenată sau personaje din mitologia țărănească și urbană) să comunice cu expresivitate, imaginație, simț al umorului și o bună stăpânire a materiilor cu care sunt create.

Potrivit organizatorilor "Suntem interesați și de aducerea în atenția publicului cumpărător a anumitor categorii de mărțișoare care trimit la o serie de revizitări ale trecutului recent ca, de exemplu, mărțișorul de oraș, mărțișorul rustic, mărțișorul tip goblen, mărţişorul tradiţiilor reinventate sau miniaturile din sticlă ale anilor optzeci ca un contrapunct la creațiile ultimilor ani, în care principala expresie este cea a obiectului handmade. Povestea mărţişorului prinde zeci şi zeci de chipuri în cusături, fire de lână, fetru, lut, lemn, hârtie manuală, piele, plastic, metal şi alte materii interesant exploatate."

De la targ puteti achizitiona si "martisoare dulci" de turtă dulce, kürtős kalács, mere şi prăjituri de casă, suc natural de mere, fructe uscate şi miere.

Tot la targ puteti viziona piesa de teatru cu păpuşi şi umbre, Baba Dochia, susținută de trupa Tropăiele - coordonator Beatrice Iordan, 2 martie 2013, ora 13.00, in sala Atelierului de creativitate.

Târgul poate fi vizitat intre orele 10 -18. Biletul de intrare este in valoare de 6 lei preţ întreg, 3 lei preţ redus (elevi, studenţi, pensionari).