HomeFest, primul festival de apartament, se va deschide pe 12 aprilie cu spectacolul-lectura al lui Victor Rebengiuc, Legenda Marelui Inchizitor. Piesa va fi putea urmarita chiar pe Sipotul Fintinilor, strada pe care locuieste binecunoscutul actor, insa intr-o casa vecina: la sediul lorgean theatre, initiatorul festivalului, deschis de 5 ani in garsoniera scriitorului Jean-Lorin Sterian.

afis HomeFestFoto: webPR.ro

HomeFest continua in apartamente si case locuite din Bucuresti cu opt zile de teatru, dans contemporan, performance-uri, vernisaje, vizionari de film, concerte si o lansare de carte.

Dupa ce a fost jucat multa vreme intr-un faimos hotel, spectacolul Camera 1306 de Cosmin Manolescu se va juca intr-un apartament pe strada Toamnei. Piesa Acasa, de Stefan Caraman, cu Ruxandra Coman, se va juca intr-o garsoniera din Pantelimon, Talk to the Bomb, de Rucsandra Pop, intr-un bloc din zona Dorobanti, Robert Balan isi va prezenta Sfarsit, work in progress intr-un apartament cu trei camere din zona Nerva Traian, iar Omul Pubela, de Matei Visniec, va fi pus in scena de apartament chiar in casa regizorului Alexandru Robert Nagy. Ce zile frumoase!, de Samuel Becket, in interpretarea Iuliei Popescu, urmeaza sa fie performat intr-un bloc cu patru etaje din zona Vitan.

In HomeFest vor fi prezenti si doi coregrafi straini, Alice Pons si David Bloom. Alice Pons va performa piesa Striptease intr-o casa din zona Pietei Chibrit, iar David Bloom isi va prezenta filmul Quintet intr-un apartament de doua camere de pe bdul Magheru. In ultima zi, echipa HomeFest va asteapta la o seara de filme la video. Asta este doar o parte, despre celelalte evenimente puteti citi pe site-ul http://homefest2014.wordpress.com/

"Spatiul casnic schimba mult relatia dintre actor si spectacol, dintre spectacol si spectatori si, cel mai important, dintre actori si spectatori. In teatrul mainstream, astfel de intalniri nu se petrec. Oamenii vin la teatru, asista, pleaca. E un fel de vizionat emisiuni tv live. Apartamentul ofera un spatiu puternic personalizat. Home made culture este o intalnire aparte intre spatiul familiar, domestic si actul artistic, din care toti participantii, gazdele, actorii, oaspetii-spectatori isi ofera unii altora o experienta memorabila. Nu ma intereseaza entertainment-ul, ci aspectul social, uman al teatrului." - Jean-Lorin Sterian, initiator HomeFest.

Pana pe 2 aprilie, HomeFest poate fi sustinut prin crowdfunding pe platforma http://potsieu.ro/campaigns/homefest-2/. Pana acum s-a strans jumatate din suma pentru care se face campania, iar organizatorii mizeaza pe o mobilizare puternica in aceasta ultima saptamana de crowdfunding pentru a strange toata suma si a acoperi toate costurile festivalului.

HomeFest este un proiect initiat de lorgean theatre, finantat de Fondul Mega Image pentru Comunitate gestionat de Fundatia Comunitara Bucuresti, si sprijinit de fundatia Gabriela Tudor. Partener: tranzit.ro/ Bucuresti. Parteneri media: HotNews, Sapte Seri, Orasul Meu, Sub25, getlokal