Joi, 29 mai, de la ora 20, va asteptam la o seara dansanta in aer liber, in Gradina OAR, cu muzica live via Mathematique (dark-electronic, Stellar Kinematics) si Fierbinteanu (experimental pop, Local Records). Intrarea va fi libera! In varsta de numai 21 de ani, Pascale Mercier, aka Mathematique, e originara din Montreal si face muzica pe computer din 2008. Marturiseste ca ii place sa mixeze tot felul de sunete si percutie in muzica ei, sound-ul sau fiind puternic influentat de jazz fusion, dance si RnB. Cu vocea sa puternica si versurile sincere si pline de emotii, Pascale spune ca este inspirata de internet, computere, dragoste si alte fiinte umane.

M&F in Gradina OARFoto: webPR.ro

Cel mai recent EP Mathematique, Feel, a fost lansat in aprilie 2014 de label-ul francez Stellar Kinematics si contine, pe langa piese proprii, si un remix al melodiei "Yawun" realizat de Plurabelle, duo-ul autohton, format din Cristian Fierbinteanu si Alex Bala, al carui album de debut, Phantom Pyramid, va fi lansat, anul acesta, tot de label-ul Stellar Kinematics.

Mathematique ajunge la finalul primaverii in Europa, intr-un turneu care incepe in Polonia si continua cu Romania, Germania si Franta. Show-urile sale live sunt intense si dansante, continand atat piese de pe noul EP, cat si secvente de pe albumele anterioare, "Dossier Pascale", "Forteressen", "Tropical Casette", "Coeur", "Noise Pour Toi".

http://soundcloud.com/mathematique

http://mthmtq.bandcamp.com

Mathematique live: http://www.youtube.com/watch?v=_vRHvfG62Fk

Fierbinteanu este un duo electro/experimental pop din Bucuresti, format din Gabriela Fierbinteanu (voce) si Cristian Fierbinteanu (computer, bas, voce). Muzica lor inglobeaza elemente pop, electro, psihedelice, noise, ambientale si colaje de sunete. In 2012, cei doi au castigat concursul de remixuri dupa muzica lui Antonin Dvorak, organizat de Centrul Ceh. Trupa a lansat independent un maxi-single, Love Goes Round In Circles (2011) si un dublu-CD, The Beauty Of Music (2012), ambele disponibile via Bandcamp. A urmat albumul Silence As Beauty lansat anul trecut, la Local Records.

Pe 29 mai, la Gradina OAR, Fierbinteanu vin cu piese noi de pe viitorul album, Massive Exposure, ce va fi lansat in toamna acestui an.

"Una dintre cele mai excentrice creaturi ale muzicii independente fabricate in Romania" - Dilema Veche

Web: http://www.fierbinteanu.com/

Video: http://www.youtube.com/watch?v=POF3Ln3784M

http://www.youtube.com/watch?v=wDkpfqtXp00

Intrarea la concertul Mathematique si Fierbinteanu de la Gradina OAR (Str. Pictor Arthur Verona, nr. 19) de joi, 29 mai, ora 20.00, este libera.