​Minivacanta de 1 decembrie se anunta una cu multe evenimente pentru bucuresteni si nu numai. Romanii se vor bucura de patru zile de weekend in care, chiar daca se anunta ploi, ninsori si polei, pot fie sa se relaxeze, fie sa dea un tur prin oras sau provincie, mai ales ca targurile de Craciun incep sa-si deschida portile in marile orase ale tarii. Parada de Ziua Nationala va fi una spectaculoasa ca in fiecare an. In Bucuresti, 2.600 de militari romani vor participa la parada din Piata Constitutiei, chiar in fata Parlamentului Romaniei, iar daca vremea va fi buna vor fi prezente si elicopterele si avioanele Armatei. La o luna de la Colectiv, tinerii promit sa iasa din nou in strada, pe 1 decembrie, pentru victimele incendiului din clubul bucurestean.

Minivacanta 1 decembrieFoto: Colaj foto
  • Hotnews prezinta in continuare mai multe idei pentru un weekend prelungit reusit.

A patra editie a Targul de Craciun din Bucuresti isi deschide cu fast portile vineri. Bradul de Craciun din Piata Universitatii are o inaltime de 15 metri si este impodobit cu 20.000 de beculete. Targul Oficial de Craciun al Capitalei, Bucharest Christmas Market, are loc in fiecare an in Piata Universitatii. Peste 10.000 de beculete impodobesc arcadele Targului de Craciun, 200 de instalatii cu cate 100 de becuri decoreaza cele 60 de casute amplasate in piata, iar intrarea este libera.

Timp de o luna, intre orele 11:00 - 22:00, comerciantii din intreaga tara ii asteapta pe vizitatori in cele 60 de casute, cu o gama variata de produse: ceramica pictata, icoane, masti traditionale, jucarii din lemn, instrumente muzicale, bijuterii, decoratiuni si ornamente specifice sarbatorilor de iarna, dulceturi, miere si siropuri.

De asemenea, in zona gastronomica vor putea fi degustate preparate calde, pregatite cu atentie de gospodine pricepute, dupa retete traditionale transmise din generatie in generatie. Mai multe detalii gasitipe pagina de Facebook a Bucharest Christmas Market.

Parada de Ziua Nationala. Pe 1 decembrie, 2.600 de militari vor participa la parada din Piata Constitutiei, care a devenit locul de organizare al Zilei Nationale din Capitala dupa ce au inceput lucrarile la Arcul de Triumf. Peste 350 de mijloace tehnice ale Ministerului de Interne si ale Ministerului Apararii, cum ar fi tancuri, autovehicule militare, barci de interventie tractate pe strazi si alte asemenea vor invada piata din fata Casei Poporului.

Daca vremea va fi buna, bucurestenii se vor bucura si de prezenta avioanelor si elicopterelor armatei. De altfel, militarii romani au inceput deja repetitiile pentru Ziua Nationala, iar evenimente asemanatoare vor avea loc si in marile orase ale tarii. Ca in fiecare an, Alba Iulia este o destinatie ideala pentru cei care vor sa se bucure de Ziua Nationala chiar in orasul Marii Uniri. La Parada Militara din Alba Iulia vor participa 1.200 de militari, cu 60 de mijloace tehnice, inclusiv avioane. Parada militara va incepe la ora 13.00 pe Bulevardul 1 decembrie din Alba Iulia, iar dupa eveniment, Primaria va oferi gratuit peste 6.000 de portii de friptura si aproape 800 de litri de vin celor prezenti.

Daca tot se anunta ninsoare in Romania, se deschide sambata si sezonul de schi si snowboard in statiunea sibiana Paltinis, la Arena Platos. Sezonul de sporturi de iarna incepe cu o petrecere pe partia din Paltinis, unde muzica va fi asigurata de mai multi DJ, iar daca zapada se lasa asteptata, totul se rezolva cu tunurile de zapada artficiala. Deci cei din Paltinis promit ca partia va fi practicabila in primul weekend al sezonului.Mai multe detalii sunt disponibile aici.

Daca sunteti sau treceti prin Galati, Serbarile Galatiului vor incanta locuitorii urbei de pe malul Dunarii in acest weekend prelungit. Pentru galateni vor concerta Andreea Balan, Puya, Bere Gratis, Pepe, Alessia si multi altii, iar Targul Mestesugarilor din oras va aduna zeci de artizani din tara.Puteti sa aflati mai multe aici.

Targul de Craciun isi deschide portile pe 1 decembrie si in Timisoara si Cluj-Napoca. In Timisoara, Piata Victoriei si Piata Soarelui vor fi invadate de spiritul sarbatorilor, aici se vor comercializa obiecte decorative pentru bradul de Craciun, lumanari, vin fiert si multa mancare buna. La Targul de Craciun din inima Ardealului, atmosfera de sarbatoare va fi intretinuta inca din prima zi de spectacole muzicale. In jurul bradului din Piata Unirii, mirosul de cozonaci si vin fiert ii va incanta pe clujeni. De asemenea, mai multe ateliere vor fi organizate pentru copii, iar Mos Craciun ii asteapta pe cei mici in casuta sa din piata.Detalii pentru Cluj-Napocasipentru Timisoara.

Targul din Basarabia este gazduit in minivacanta de 1 decembrie de Muzeul Taranului Roman. Cei care vor trece pe la Muzeul Taranului Roman in acest weekend prelungit pot degusta produse traditionale din Basarabia, dar si preparate moldovenesti de pe ambele maluri ale Prutului, precum cozonaci, poale-n brau si alte bunatati pentru stomac. In cadrul festivalului, cei prezenti se pot bucura si de doua zile de film moldovenesc. Proiectii precum ”Cand se stinge lumina” si ”Nunta in Basarabia” vor fi prezentate in premiera pentru publicul din Capitala. Mai multe detalii sunt disponibilepe pagina evenimentului.

#Colectiv Delivery, un targ de reviste, arta vizuala, accesorii, haine si obiecte decorative pentru ranitii incendiului din Colectiv va avea loc maine, intre orele 11-17, in Gradina Verona din Bucuresti. Toti banii obtinuti din vanzari vor fi donati. Participantii vor putea pleca cu revistele lor preferate, precum DOR, SUB25 si Revista Arte si Meserii, sau alte accesorii si obiecte decorative pentru casa. Mai multe detalii sunt disponibilepe pagina de Facebook a evenimentului.

1 decembrie se anunta o zi de proteste in Bucuresti, in memoria victimelor de la Colectiv, la o luna dupa tragedia din clubul bucurestean. 1.700 de persoane anunta ca vor participa la protestul We're not numbers (Impreuna rezistam pentru #Colectiv), care va avea de Ziua Nationala in Piata Universitatii. Alte evenimente asemanatoare sunt anuntate pe retelele de socializare.

Festivalul de film polonez CinePOLSKA incepe vineri, cu proiectii de filme in Cinema Elvira Popescu. Filme despre curaj - acesta este genericul sub care se desfasoara proiectiile din cadrul CinePOLSKA 2015, cand spectatorii din Bucuresti vor vedea sase dintre cele mai interesante filme artistice realizate in ultimele luni in Polonia. Proiectiile incep pe 27 noiembrie si constituie cea mai de amploare prezentare a cinematografiei poloneze in Romania. Zilele Filmului Polonez la Bucuresti se incheie pe 6 decembrie cu o comedie pe care criticii o compara cu o "ciocolata amara". "Cetateanul" lui Jerzy Stuhr, cunoscut actor si regizor, rade de mitologia istorica a Poloniei.Mai multe detalii gasiti aici.