Marcel Martinas, proprietarul unei clinici stomatologice din Timisoara si al unei firme de distribuire cosmetice, a implinit joi varsta de 35 de ani. El a ales sa sarbatoreasca in stilul Marelui Gatsby, chiar in centrul Timisoarei.
Astfel, joi seara, in Piata Unirii din Timisoara, chiar in fata Muzeului de Arta, intr-o zona pietonala, era parcata o masina de epoca. In masina si in jurul acesteia, in jur de 20 de invitati fumau trabucuri incercand sa intre in pielea personajelor din Marele Gatsby, in timp ce erau filmati cu o drona.
Cum a fost insa posibila o asemenea petrecere in sediul Muzeului de Arta din Timisoara? Totul e legal, gratie unei decizii din decembrie anul trecut a Consiliului Judetean Timis. Astfel, hotarare nr. 223 adoptata de CJ in 16 decembrie 2015 prevede ca sala Baroc a Muzeului de Arta poate fi inchiriata pentru evenimente private sau ale unor institutii publice.
In incercarea de a aduce noi venituri in bugetul institutiei, consilierii judeteni din Timis nu s-au impiedicat de faptul ca Palatul Baroc, care gazduieste Muzeul de Arta, are venerabila varsta de aproape 250 de ani, potrivit paginii oficiale a Muzeului.
Party like Gatsby - Marcel Martinas from Ovidiu Roteliuc on Vimeo.
Intre timp, video-ul a fost facut privat.Pentru o petrecere privata pretul este de 4000 de lei. La care se adauga inca 200 de lei pentru catering, inchirierea holului costa 300 de lei, iar scaunele si statia de amplificare inca 200 de lei. Pentru evenimente organizate de institutii publice si evenimente culturale, pretul de inchiriere pe eveniment este de 2500 de lei. Si subsolul poate fi inchiriat pentru suma de 50 de lei pe ora.
Afaceristul a mai fost surprins la petreceri extravagante in prezenta lui Ilie Nastase si a lui Mihai Leu.
Doamna care nu stie folosi sipca la minutul 1:25 e emblematica pentru avalansa asta de 'forme fara fond' care inghite si sufoca Romania.
"M-am documentat aceste zile despre conceptul de PARTY LA MUZEU, si subliniez "PARTY" nu lansari, prezentari etc. A se intelege prin party: potoale, alcool, bumtzi-bumtzi, lumini, baloane, tort, tot tacamu`. Se practica, este frecvent si se permite pentru a suplimenta bugetul respectivului muzeu. Doar ca inchirierea acestor sali costa de 10 ori mai mult decat orice sala mega luxoasa din orasul respectiv. Si mai respecta urmatoarele criterii: sala care se inchiriaza nu este de patrimoniu, nu are expuse lucrari de arta, NICI UN FEL DE ARTA, ca de colectii de patrimoniu nici nu poate fi vorba. Se inchiriaza ball-room-uri special amenajate, gradini, sau foaiere. Mi se pare penibila scuza muzeului, ca vezi doamne exista o hotarare CJT; si daca este o hotarare CJT, ma rog restauratorii, muzeografii ce pazesc. Au facut vreun memoriu undeva? Mai penibila mi se pare afirmatia "Evenimentul a fost onorat de personalități marcante, artiști, oameni de afaceri, antreprenori, medici, farmaciști;" - fiindca aceste personalitati marcante daca ar fi fost intr-adevar iubitoare de arta si constiente de valoarea de patrimoniu a salii respective, ar fi refuzat opulenta acestui tip de party. Cel mai tare insa ma deranjeaza batjocura adusa artistului Gheorghe Fikl, care a fost invitat sa expuna la muzeu, iar sala dedicata lui, devine peste o saptamana discoteca! La cat de tembel a fost conceptul de Baroc Urban, ma gandesc, poate acest event se inscrie tot in gama de proiect curatorial neobaroc. Eu daca as fi managerul lui Gheorghe Fikl as da in judecata MArT pentru prejudiciu de imagine. Din pacate nu sunt. Cine conduce muzeul, de ce si cum, ca jurista se da in stamba, ca personalul muzeului a supravegheat cheful, prea putin ma intereseaza." Dana Sarmes, PhD la Facultaea de Arte din Timisoara
semaforisoara
palmisoara
satul in care nici un muncitor nu are echipament si arata ca culesi din sala de asteptare din gara
nu exista o singura strada cu asfalt neted
oricine se apuca sa faca santuri, oriunde, pe care dupa luni de zile le acopera denivelat