In luna noiembrie, Uniunea Studentilor din Romania organizeaza cea de-a XV-a editie a celui mai mare festival cultural studentesc din Romania, UNIFEST. Din 2001, deviza acestuia este "distractie gratis, nu degeaba!" si organizatorii reusesc sa-l onoreze in fiecare an.

Timp de 11 zile, mai exact perioada 4-14, toata tara se imbraca traditional conform temei de anul acesta a festivalului si participa la diferite activitati culturale, educationale, de divertisment sau sportive.

Deschiderea oficiala a festivalului are loc pe 4 noiembrie la ora 11:30 in sala de festivitati a Primariei Municipiului Bucuresti, in cadrul unei conferinte de presa, ca mai apoi sa urmeze numeroase activitati.

Pentru ca UNIFEST promoveaza si sportul si implicit o viata sanatoasa, se anunta un campionat national de fotbal, cross studentesc, fitness si dans latino si multe workshopuri de prim ajutor si campanii de donare de sange,. Pentru a onora tema traditionala a festivalului, organizatorii s-au gandit la seri cu muzica, mancare si filme romanesti si de asemenea, un Treasure Hunt pentru a redescoperi orasul Bucuresti.

Importanta educatiei formale nu este contestata, dar ca o completare a ei, cea non-formala va avea un loc de cinste in perioada aceasta si va fi reprezentata printr-o serie de traininguri de Vorbit in public, Negociere, Leadership, NLP, Comunicare, Motivare si incredere, Scriere de proiecte, Project, Time si Conflict Management.

Seri cu folk si Storytelling, iar toate se vor incheia un mega concert.

Noaptea Alba a Teatrului Studentesc nu va lipsi nici anul acesta din program, iar pe tot parcursul festivalului, studentii vor avea acces gratuit la teatre si muzee din Bucuresti, iar acestia pot intra in posesia biletelor in fiecare zi, de pe 4 pana 13 noiembrie, in intervalul orar 16:00 - 19:00 venind la Sediul Uniunii Studentilor din Romania situat pe Calea Plevnei, nr 61 camera 9-10.

Mai multe detalii despre festival si programul integral il gasiti pe pagina de Facebook UNIFEST sau pe site-ul festivalului UNIFEST.