Ne mai despart doar cateva zile de lansarea primei editii a Targului de jocuri si jucarii Start 2 Play, eveniment dedicat jocurilor, gadgeturilor si jucariilor de orice fel, pe 25 si 26 noiembrie, de la Romexpo, Pavilionul C6. Participantii pot pleca acasa nu doar cu o tolba plina cu amintiri, ci si cu unul dintre premiile oferite la tombola targului!

Start 2 Play 2017Foto: webPR.ro

Peste 40 de expozanti din Romania si din strainatate vor expune la Pavilionul C6 din Romexpo cele mai noi jocuri si jucarii, board games, modelism, carti interactive, gadgeturi si tehnologii impresionante, incepand de la drone pana la imprimante 3D si multe alte standuri creative.

Pe scena amplasata in cadrul targului vor avea loc sesiuni de dansuri si face-painting, jocuri, concursuri, baloane modelabile, statui muzicale, interviuri haioase, competitia sacilor buclucasi si provocarile copiilor, unde cei mici pot participa. Scena va gazdui, de asemenea, marii castigatori ai Hackathon-ului organizat de catre Divergent Academy in cadrul targului. Participantii vor avea ca task sa creeze un produs minim viabil, o aplicatie sau o pagina web, pornind de la tema care va fi dezvaluita in ziua de 25 noiembrie, prima zi de competitie. Acestia vor avea la dispozitie 12 ore sa creeze produsul de la 0. Echipa care va pleca acasa cu marele premiu de 1 000 de euro va fi anuntata duminica, 26 noiembrie, in cadrul festivitatii de premiere care va marca si finalul weekendului pe taramul jocului.

Pasionatii de gaming vor avea ocazia sa testeze in premiera jocuri create de dezvoltatori romani in cadrul a 4 studiouri:

  • Raiders Of The Lost Island este un joc de petrecere semi-cooperativ, in care pana la 4 jucatori incearca sa stranga comorile de pe o insula plina de bogatii ce se scufunda, in timp ce construiesc o barca pentru a supravietui valului final. Daca nu reusesc, vor pierde cu totii. Castiga cel mai bogat dintre supravietuitori!
  • Unbound este o platforma 2D de puzzle-uri atmosferice in care personajul principal, Soli, poate crea portaluri magice pentru a calatori intre diferite realitati, pentru a afla mai multe despre catastrofa care a devastat lumea sa. In cadrul anumitor portaluri, proprietatile fizice ale personajului sau ale elementelor lumii se pot schimba, oferind noi posibilitati de joc.
  • Facerig, program software, aduce la START 2 PLAY o idee inedita! Utilizatorii vor avea posibilitatea sa intruchipeze si animeze in timp real personaje create pe calculator (CG characters). Cum? Cu ajutorul miscarilor inregistrate de webcam-uri.
  • PositronX este un First Person Rogue-lite Shooter care profita de cea mai noua tehnologie Unreal. Un joc ce imbina cu succes noul si vechiul si, de asemenea, infiltreaza o mecanica indrazneata.

Pentru cei care nu se multumesc doar cu testatul acestora, Game Jam-ul marca Divergent Academy le ofera posibilitatea de a invata din bit in bit cu se poate crea un joc video. Gadgeturi uimitoare precum imprimate 3D sau drone, jucariile viitorului, vor fi prezente in cadrul evenimentului spre deliciul pasionatilor de tehinologie.

Un weekend complet se termina cu un premiu pe masura! In cadrul targului de jocuri si jucarii se va organiza si o tombola pentru participanti. 4 norocosi vor avea ocazia sa patrunda in realitatea virtuala pentru a descoperi noi lumi si noi dimensiuni cu ajutorul Gateway VR Studio, care ofera aceasta experienta unica! Copiii vor fi si ei premiati, de asemenea. Gasca Zurli ofera 2 CD-uri "Hai la masa" si un microfon pentru micile vedete de maine! Standul marca Gasca Zurli va fi prezent laStart 2 Play pe intreaga durata a evenimentului.

Programul de vizitare al Targului de jocuri si jucarii Start 2 Play este zilnic, sambata si duminica, 25 si 26 noiembrie, intre orele 10.00 si 19.00. Biletele sunt disponibile la intrarea in Pavilionul C6 Romexpo, la pretul de 10 lei.