Creștinii ortodocși sărbătoresc azi Duminica Floriilor și se pregătesc să intre în Săptămâna Mare dinainte de Paști. În București sunt câteva sute de biserici ortodoxe, unele lăcașuri de cult construite încă din secolele XIV-XV. HotNews.ro vă propune o aplicație interactivă realizată de Esri care vine în întâmpinarea nevoii pelerinilor, turiștilor, locuitorilor din București și nu numai, de a avea o imagine de ansamblu cu mare parte din lăcașurile de cult ortodoxe din Capitală.

Biserici Ortodoxe pe harta CapitaleiFoto: Esri

Aplicația interactivă are o serie de instrumente ce permit identificarea după nume, după adresă sau după hram a unei biserici și afișarea informației stocate în baza de date, printr-un singur clic pe obiectul din hartă.

Acolo unde a existat această informație, pentru fiecare lăcaș de cult în parte este disponibil și link-ul către website-ul oficial al acestuia și/sau către pagina de Wikipedia dedicată.

Lăcașele de cult sunt simbolizate în hartă după perioada în care au fost construite, cea mai veche de pe hartă fiind Biserica Sf. Anton - Curtea Veche, construită în 1398.

Aplicația permite și câteva comenzi speciale:

- Comanda Grupare: vizualizarea numărului de biserici afișate în acel moment în hartă, anul celei mai vechi din ele, precum și filtrarea bisericilor după secolul în care au fost construite;

- Comanda Filtrare: afișarea în hartă a bisericilor care au hramul specificat;

- Comanda Listă interactivă biserici: agregarea spațială a datelor, oferind o imagine de ansamblu cu zonele în care se află cele mai multe biserici, precum și numărul acestora.

Notă: Harta nu conține TOATE bisericile din Capitală

Nu se vede bine harta pe mobil sau vrei să o vezi mai mare? Click aici.