S-a dat startul celei de-a patra ediții a Spotlight-Bucharest Internațional Light Festival. Începând din această seară Calea Victoriei a devenit o expoziție itinerantă în aer liber.

festivalul luminilor Foto: Cotîrlan George

Sute de oameni au venit la deschiderea festivalului pentru a admiră spectacolul de lumini și a face fotografii. Dintre toți participanții la festival, cei mai încântați sunt copiii care s-au fotografiat alături de animațiile proiectate pe clădiri și de clovnii veniți să vândă baloane.

Cu o temă inspirată de celebrarea Centenarului, ediția Spotlight din acest an este intitulată United We Shine și aduce la București 27 de instalații, proiecții și sesiuni de video mapping din Franța, Australia, Israel, Germania, China, Rusia, Italia, Spania și România.

La fel că în anii anteriori, locația centrală a festivalului Spotlight este Calea Victoriei, care va găzdui cele mai multe evenimente ale ediției, dintre care amintim doar câteva: instalații interactive la Muzeul Național de Istorie, sesiuni de video mapping pe fațadă Hotelului Novotel, a Palatului Loteriei sau pe fațadă Clădirii Rosenthaler. În toate zilele de festival, Calea Victoriei devine pietonală între Bibliotecă Centrală Universitară și Splaiul Independenței, între orele 20:30 și 23:00.

A patra ediție a Spotlight-Bucharest Internațional Light Festival se încheie duminică.