Gradul de ocupare a unităţilor de cazare din staţiunile de pe Valea Prahovei este de 85%, cele mai multe locuri libere fiind în Buşteni şi Azuga, în timp ce Sinaia este ocupată aproape integral. Potrivit datelor furnizate AGERPRES de către reprezentanţii centrelor de informare turistică din cele trei oraşe, locurile de cazare din Sinaia au fost vândute aproape în integralitate, în timp ce gradul de ocupare la Buşteni şi la Azuga este de 75%, respectiv 80%.

Valea PrahoveiFoto: Agerpres

În ceea ce priveşte posibilităţile de distracţie, sursele citate au precizat că turiştii vor putea face plimbări pe munte sau în staţiuni pe jos ori cu bicicletele, vor putea face grătar în aer liber, cea mai cunoscută zonă cu această destinaţie fiind Valea Cerbului, şi vor putea merge în parcurile de distracţii.

Autorităţile atrag atenţia asupra faptului că anumite trasee montane sunt în continuare închise, stratul de zăpadă fiind încă foarte mare în anumite zone. De asemenea, traseele care leagă staţiunea Buşteni de Platoul Bucegi, respectiv Valea Caraiman şi Valea Jepilor, sunt închise din cauza pericolului mare de avalanşă, turiştii care urcă pe platou cu telecabina fiind sfătuiţi să nu se depărteze de zona Babelor şi a Sfinxului.

Totodată, iubitorii sporturilor de iarnă trebuie să ştie că sezonul de schi a fost închis oficial încă de săptămâna trecută şi la Sinaia, unde există un domeniu schiabil de altitudine, în condiţiile în care temperaturile au crescut foarte mult în ultima perioadă, iar stratul de zăpadă nu mai este suficient pentru practicarea în bune condiţii a sporturilor de iarnă.