Peste 4.500 de situaţii de urgenţă au fost înregistrate în minivacanţa de 1 Mai, pompierii intervenind pentru stingerea a 300 de incendii şi pentru acordarea primului ajutor. În cele cinci zile, 3.795 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă. Numărul intervenţiilor a fost cu 2 la sută mai mare decât aceeaşi perioadă a anului trecut, scrie news.ro.

Primiri urgenteFoto: Agerpres

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), peste 4.570 de pompieri au fost pregătiţi să intervină în minivacanţa de 1 mai.

Astfel, în perioada 27 aprilie – 1 mai, la nivel naţional s-au înregistrat 4.511 situaţii de urgenţă, cu 2 la sută mai multe decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Echipajele ISU au stins 300 de incendii şi au intervenit în 3.767 de cazuri SMURD, dintre care 3.741 pentru acordarea primului ajutor calificat şi 26 de misiuni de descarcerare, şi au desfăşurat 444 de acţiuni pentru protecţia comunităţilor.

De asemenea, în cele cinci zile, 3.795 de persoane au primit asistenţă medicală de urgenţă din partea pompierilor, iar alte 70 de persoane aflate în dificultate au fost salvate.

În această perioadă, IGSU a dislocat forţe şi mijloace pe autostrăzile A2 şi A4 şi în staţiunile Mamaia şi Vama Veche. Echipajele din punctele de lucru au intervenit la 11 cazuri, pe Autostrada A2, în zona de competenţă a ISU Călăraşi.

Reprezentanţii IGSU precizează că inspectorii de prevenire au derulat 380 de controale în special în locurile destinate cazării persoanelor, inclusiv campinguri şi tabere pentru copii, localuri publice şi unităţi comerciale frecventate de un număr mare de persoane. Nu au fost identificate nereguli grave care să impună oprirea funcţionării, însă au fost aplicate 138 de amenzi, în valoare totală de 396.900 lei.