Din greșeală, un cuplu din New York a fost servit la restaurant cu o sticlă de vin de 2.000 de dolari după ce comandase una de 18

de A.Th.C.     HotNews.ro
Marţi, 3 noiembrie 2020, 10:51 Life | Prin oraş


Mouton Rotschild
Foto: Decanter.com
Personalul de la Balthazar a turnat cele două vinuri în decantoare identice, dar cel conținând Mouton Rothschild 1989 a fost trimis accidental la masa tânărului cuplu, a povestit Keith McNally, patronul restaurantului din New York.

Patru oameni de afaceri de pe Wall Street de la altă masă comandaseră acel Bordeaux Premier Cru, cel mai scump de pe lista restaurantului la 2.000 de dolari, dar au fost serviți cu un Pinot de 18$, cel mai ieftin, a scris McNally pe contul său de Instagram.

Un purtător de cuvânt al acestuia a clarificat că incidentul s-a petrecut în 2002.

Niciunul dintre meseni nu a părut să descopere eroarea, a spus McNally, managerul restaurantului din acea seară povestind că gazda cinei de afaceri chiar a lăudat puritatea vinului ieftin.

Tânărul cuplu „se prefăcea în glumă că bea un vin scump”, a povestit el.

Mouton Rothschild 1989 a fost notat cu 97 de puncte din 100 de Decanter (cunoscuta publicație britanică de specialitate) la o degustare din 2018 și se numără printre selecțiile de top ale domeniului Pauillac.

Managerul restaurantului și-a dat seama de greșeală după 5 minute, spune McNally, care fusese desemnat anterior „restauratorul care a inventat cina în centru” de The New York Times.

Managerul s-a precipitat în restaurant și a decis să repare eroarea, deși la ambele mese erau apreciate vinurile care fuseseră servite. El a spus că i s-a părut „de negândit” să ia vinul Mouton de la masa cuplului.

Omul de afaceri a răspuns că i se păruse că vinul nu era Mouton, „în timp ce tânărul cuplu era în al nouălea cer de greșeala restaurantului și i-au spus că era ca și cum banca ar fi făcut o eroare în favoarea lor”.

McNally a adăugat că „necazul era că am fost eu păgubit de 2.000 de dolari, nu banca”. Totuși, ambele grupuri au plecat fericite din restaurant.

Nu este singurul exemplu de restaurant care încurcă vinurile servite. Anul trecut, la o cină la restaurantul Hawksmoor din Manchester a fost servită din greșeală o sticlă de Pomerol Château Le Pin 2001, care costa 4.500 de lire pe lista de vinuri. (Decanter)






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

















16507 vizualizari

  • +13 (13 voturi)    
    se mai intampla (Marţi, 3 noiembrie 2020, 10:58)

    real didi [utilizator]

    asa am patit si eu. am fost la o saormerie din centru si am comandat o saorma cu de toate. am primit in schimb un muschi de vita stroganoff cu sos meunier.

    am platit 10 lei, am luat stroganoff-ul si n-am mai zis nimic.
  • +7 (7 voturi)    
    Snobism si noroc. (Marţi, 3 noiembrie 2020, 10:59)

    Cataleya [utilizator]

    Snobism din partea celor care au comandat vinul de 2000 de dolari si nu si-au dat seama ca beau vin de 18 dolari si noroc pt tinerii care au baut un vin pe care , probabil nu si.-l vor permite vreodata :)
    • 0 (6 voturi)    
      Nu sunt sigur (Marţi, 3 noiembrie 2020, 12:43)

      A.Th.C. [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

      Cine merge la Balthazar nu e o persoană fără dare de mână. Probabil că au vrut să braveze cu cel mai ieftin vin, care sigur nu era un vin prost. Fiind tineri, este posibil ca în câțiva ani să-și vândă start up-ul cu o sumă care să le permită să devină obișnuiții casei
      • +4 (4 voturi)    
        mai e o varianta (Marţi, 3 noiembrie 2020, 14:43)

        Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui A.Th.C.

        Tipul inca nu bifase si o dusese pentru impresii.
    • +1 (1 vot)    
      Norocul a fost la final (Miercuri, 4 noiembrie 2020, 10:41)

      Sunt_nimic! [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

      Pentru tineri, norocul a fost cand au primit nota de plata, daca se trezeau ca le-a facutrat $2000 pentru vinul pe care l-au baut, desi nu il comandasera??
  • +2 (6 voturi)    
    in bucuresti (Marţi, 3 noiembrie 2020, 11:02)

    Captain Obvious [utilizator]

    in cel mai nasol restaurant nu gasesti vin la 18 dolari
  • +8 (8 voturi)    
    hahaha..QED (Marţi, 3 noiembrie 2020, 11:11)

    cristi_an [utilizator]

    vinurile alea la mii de euro per sticla, sunt niste bazaconii pentru a gadila ego-ul unor pulifrici ce vor sa epateze
  • +2 (6 voturi)    
    Dovedeste ipocrizia luxului. (Marţi, 3 noiembrie 2020, 11:15)

    Marionette [utilizator]

    Industria luxului jefuieste imbecili. Daca nu are o valoare intrinseca, banii pe care-i dai pe lux sunt degeaba. Hainele se rup la fel de la guess sau decatlon, vinul este la fel ca e din california de acum 2 ani sau din franta de acum 67 de ani, masina este doar o masina chiar daca dai 1mil S pe ea si banana e banana chiar legata cu scoci de un perete.
    Este un incident periculos pentru ca in crize luxul va fi lovit dur. Cine stie, poate e disparitia luxului. Partea trista e ca acest lux tine in general de UE (parfumuri, haine, masini, vinuri, chiar arta)
  • +8 (8 voturi)    
    >>>>> (Marţi, 3 noiembrie 2020, 11:24)

    GemstonePig [utilizator]

    Sunt nenumarate studii care arata ca oamenii obisnuiti (nu somelieri care gusta de ani intregi!) nu pot face absolut nici o diferenta intre vinuri de la 20 euro in sus.
  • +7 (7 voturi)    
    Ha! (Marţi, 3 noiembrie 2020, 11:38)

    Lionheart [utilizator]

    O dovadă în plus că puțini sunt cei care se pricep și mulți cei care comandă pe baza prețului.
    Snobismul se plătește ;)
    • +5 (5 voturi)    
      Dupa 18 ani "devoaleaza" greseala... (Marţi, 3 noiembrie 2020, 13:42)

      Ritzi Pitzi [utilizator] i-a raspuns lui Lionheart

      Daca era dupa 2 zile, intelegeam, asa e doar pubicitate mascata.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by