Sute de persoane s-au înghesuit, sâmbătă dimineaţă, să intre pe plaja Dunărea din Galaţi, inaugurată în această zi, după o investiţie de circa 6 milioane de euro realizată de Primăria oraşului.

Plaja Dunărea din GalaţiFoto: Primaria Municipiului Galati

Oamenii au venit cu aproape o oră înainte de deschidere şi s-au aşezat la coadă pentru a avea acces pe plaja cu tobogane şi piscine, relatează News.ro.

Având în vedere numărul mare de persoane care aşteptau să intre la plajă, autorităţile au luat decizia deschiderii obiectivului cu 15 minute înainte de ora stabilită iniţial.

Plaja Dunărea, o investiţie de circa 6 milioane de euro realizată de Primăria municipiului Galaţi, s-a deschis pentru public. Printre altele, plaja are un bazin cu valuri şi tobogane, cel mai înalt având 20 de metri, dar şi beach baruri şi o zonă destinată organizării evenimentelor. Pe plaja Dunărea din Galaţi vor putea avea acces până la 3.500 de persoane, însă acum, în timpul pandemiei, numărul participanţilor este limitat la 1.500.

Plaja este dotată cu sisteme de umbrire, 600 de şezlonguri, hamace, perne puf pentru plajă, colace single şi duble. S-au amenajat 120 de locuri de parcare şi s-au înfiinţat două linii speciale de autobuz.

Suprafaţa amenajată este de 4 hectare, iar capacitatea maximă a bazei de agrement este de 3.500 de persoane. În contextul pandemiei, numărul maxim de persoane care au acces la baza de agrement este limitat la 1.500.

Valoarea totală a investiţiei este de aproximativ 28 de milioane de lei, aproape 6 milioane de euro, proiectare şi execuţie.

Preţurile de intrare în baza de agrement variază între 10 şi 50 de lei, costurile variind în funcţie de vârstă, de zi şi de zona în care vizitatorii vor să şi petreacă timpul. Copiii cu vârsta până în 7 ani au intrarea liberă.

Orarul de funcţionare va fi de luni până duminică, între orele 9.00 şi 21.00.