Târgul de Crăciun organizat de Primăria Sectorului 6 în Parcul Drumul Taberei - ”West Side Christmas Market" - se deschide pe 25 noiembrie, la ora 18.00, a anunțat primarul Ciprian Ciucu pe pagina de Facebook. Tot atunci se aprinde și iluminatul festiv. Două târguri mai mici vor fi organizate în cartierele Crângași și Militari. Accesul este gratuit.

West Side Christmas MarketFoto: Primaria sector 6

„Ne pregătim să vă facem sărbătorile frumoase. În Parcul Drumul Taberei amenajările sunt în toi pentru prima ediție a "West Side Christmas Market". Este primul târg de Crăciun care se va deschide anul acesta in Bucuresti. Așa ca va așteptam, joi, 25 noiembrie, cu mic cu mare, la inaugurare, începând cu ora 18.00. De la ora 19.00 va fi aprins iluminatul festiv, când întregul sector va îmbracă haina de sărbătoare. Intrarea va fi gratuită, costurile de organizare sunt suportate din taxele comercianților”, a postat primarul Ciprian Ciucu pe pagina de Facebook.

Două târguri mai mici vor fi organizate în Crângași și Militari.

”Am văzut că în alte orașe există versiuni mai mici de astfel de târguri în diferite piațete sau locuri în care se amenajează spații care comercializează felurite mâncăruri și băuturi tradiționale. Începând cu anul acesta testăm și noi aceasta abordare. Începem cu două locuri, în cartierul Militari în parcarea de lângă complexul Sir și în zona Crângași/Giulești în parcarea de vizavi de piața Crângași. Îmi propun ca pentru anul viitor să creștem numărul acestora”, a mai spus Ciucu.

Târgul din Parcul Drumul Taberei

Târgul este organizat în cuva lacului de agrement. ”West Side Christmas Market” va avea loc zilnic, până pe 26 decembrie, între orele 12:00 – 20:00, iar intrarea este gratuită, dar pe bază de certificat verde.

Bradul natural, înalt de 8 metri, împodobit cu fulgi de nea, steluțe și leduri cu motive de sărbătoare va fi amplasat în ghiveci, în mijlocul târgului. Iar la finalul Sărbătorilor va fi replantat, alături de ceilalți brăduți care vor decora tabloul de poveste.

Va fi amenajat și un patinoar de 1.000 mp. O oră de dat pe gheață va costa 10 lei, iar seria de două ore, 20 de lei. În weekend, tariful va fi de 25 lei. Cei care nu au patine le vor putea închiria cu 15 lei.

”Un Moș Crăciun, înalt de cinci metri, sosit cu sania lui va completa peisajul, alături de alte personaje fantastice. Cei mici vor putea face plimbări cu trenulețul și se vor da în carusel. Din peisajul de la ”West Side Christmas Market” nu vor lipsi vinul fiert, turta dulce, cozonacii, plăcintele și alte bucate tradiționale savuroase, pe care le veți găsi aburinde, la cele zece food truck-uri. De asemenea, 30 de căsuțe împodobite vor fi deschise pentru ca voi să vă găsiți inspirația pentru cele mai șic cadouri. Meșterii vin și ei cu noua colecție de globuri pictate manual, clopoței, coronițe, decorațiuni și ornamente pentru brad”, a transmis Primăria Sector 6.

Alte două târguri în Militari și Crângași

Primăria Sectorului 6 va deschide tot pe 25 noiembrie alte două târguri de Crăciun, unul în zona Complexului Comercial Sir și altul în parcarea aflată vizavi de Piața Crângași, unde, pe lângă celebrele căsuțe din lemn, va fi amenajat și un restaurant cu bucate tradiționale.

La aceste două târguri accesul este liber, fără taxă ori certificat verde.