Cea mai veche cafenea a Capitalei se redeschide, din 4 noiembrie, în Centrul Vechi al Bucureştiului, sub numele de Cafeneaua Veche 9, într-o clădire istorică, atestată în 1812 şi profund integrată în povestea, cultura şi arta oraşului, informează un comunicat de presă remis vineri Agerpres.

Cafeneaua Veche din BucureștiFoto: AGERPRES

În perioada sa de glorie, Cafeneaua Veche, loc de întâlnire al elitei de odinioară, a găzduit personalităţi ca Mihai Eminescu, Ion Luca Caragiale sau chiar regele Carol al II-lea.

Cafeneaua Veche era locul în care îşi savura cafeaua Mihai Eminescu, la acea vreme, redactor-şef la publicaţia Timpul, al cărei sediu, Hotel Universal, era pe strada Covaci, chiar lângă locul în care de acum cafeaua rafinată şi meniurile complexe sunt savurate de bucureşteni.

Cultura şi moştenirea locului a atras investitorii într-un proiect ambiţios, ce a implicat renovarea şi redeschiderea publicului a celei mai vechi cafenele a Bucureştilor.

Restaurantul din Centrul Vechi îşi propune să exprime pasiunea pentru oraş, istoria şi cultura lui, dar şi spiritul modern, reflectat în selecţia rafinată a meniului. (sursa: Agerpres)