Bucurestiul cuprinde diversitatea Europei la ea acasa. Romani, germani, armeni, evrei, maghiari, turci, francezi, greci, rromi, bulgari, italieni, aromani si multi altii au dat forma Bucurestiului de ieri si de azi. Din martie, Muzeul Taranului Roman le-a rezervat cate o seara in care vor veni cu tot ce au acestia de aratat.

Joi, 27 martie, de la 17.00, Muzeul Taranului Roman, Federatia Comunitatilor Evreiesti din Romania si Centropa organizeaza, in Sala Foaier si apoi la Clubul Taranului, prima seara culturala din seria Povestea vecinilor cuprinsa in proiectul PUZZLE. Evreii invitati vin sa spuna povesti de viata, sa arate fotografii vechi si crochiuri ale Tiei Peltz, sa cante si sa gateasca mancaruri traditionale.

La Sala Foaier, de la 17:00, se va deschide expozitia "Martori evrei ai unui secol romanesc". Aceasta va fi compusa din fotografii de familie ale batranilor evrei din Romania si isi propune sa reconstituie viata evreiasca asa cum a fost inainte de al doilea razboi mondial, in timpul razboiului si dupa acesta, pana astazi. Fiecare fotografie este insotita de o scurta poveste, spusa de membrii familiei ramasi in viata sau chiar de cei din imagini.

Expozitia va fi deschisa pana pe 14 aprilie, de marti pana duminica, de la 10:00 la 18:00, iar intrarea va fi libera.

La Clubul Taranului, de la 17:30, vor avea loc expozitia de crochiuri ale pictoritei Tia Peltz, teatru cu Roxana Guttman si Rudy Rosenfeld, actori la Teatrul Evreiesc de Stat, muzica evreiasca cu Grupul vocal Menora si degustare de mancaruri traditionale evreiesti.