Ultimul weekend din luna iunie aduce la „Străzi deschise - Bucureşti” o nouă zonă pietonală în cartierul 13 Septembrie, pe lângă traseul cunoscut de pe Calea Victoriei.

Străzi DeschiseFoto: Hotnews

În acest weekend, evenimentul se desfășoară și pe strada Novaci din sectorul 5.

Zone pietonale 24-25 iunie, între orele 10:00 şi 22:00:

  • Calea Victoriei, între Piaţa Victoriei şi Splaiul Independenţei;
  • Strada Novaci, între strada Mihai Sebastian şi strada Sergent Major Nedeleanu Ion (Sectorul 5).

Program artistic Străzi deschise pe Calea Victoriei, 24-25 iunie

Circul Metropolitan Bucureşti revine pe Calea Victoriei sâmbătă, 24 iunie, de la ora 19.00, pentru o nouă serie de spectacole de acrobaţie în zona Monumentului Renaşterii. Momentul artistic se încheie cu parada personajelor Circului Metropolitan Bucureşti.

Actorii Teatrului Masca au pregătit, pentru acest weekend, două întâlniri interactive cu publicul. Sâmbătă, actorul Ştefan Lupu susţine un atelier de dans contemporan în faţa Muzeului Naţional de Istorie a României, începând cu ora 20.00. Actorul Gabi Costin invită copiii de peste 10 ani la jocuri de improvizaţie în atelierul „Just Play!” duminică, 25 iunie, de la ora 11.00, în faţa Muzeului Naţional de Istorie a României.

Casa Filipescu-Cesianu a Muzeului Municipiului București este inclusă în programul proiectului „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană” cu trei expoziţii, deschise în intervalul orar 10:00 – 17:30. Dintre acestea, face parte şi primul proiect expozițional al unui muzeu de antropologie urbană din România – „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute”, care prezintă evoluția raporturilor dintre generații în ultimii trei sute de ani, pentru mediul urban românesc.

Program artistic Străzi deschise pe strada Novaci, 24-25 iunie 2023

Programul artistic în noua zonă pietonală „Străzi deschise” inaugurată în acest weekend, strada Novaci, va începe de la ora 10.00 cu ateliere şi activităţi sportive și jocuri interactive şi continuă până la ora 21.00, cu momente artistice pregătite de Circul Metropolitan Bucureşti, spectacole de dans, concerte de muzică pop şi populară organizate de Şcoala de Artă Bucureşti. Teatrul Ion Creangă îi întâmpină pe cei mici cu un spectacol – colaj de teatru interactiv și un atelier de creație, Teatrul de Animaţie Ţăndărică cu spectacole de teatru de păpuși, iar Teatrul Masca introduce publicul în universul statuilor vivante, conform Arcub.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti este prezentă în cartierul 13 Septembrie cu ateliere de creaţie şi jocuri interactive, Andantino Kids Club cu momente artistice de dans şi cântec, iar ONTIMO cu numere de jonglerii.

Biblioteca Metropolitană Bucureşti creează un colţ de lectură special pentru participanţii la „Străzi deschise” din sectorul 5.

Restricții rutiere

În weekendul 24-25 iunie, pe durata restricţiilor instituite se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe strada Sevastopol, strada Gheorghe Manu, Bulevardul Dacia, strada Ion Câmpineanu, bulevardul Regina Elisabeta, strada Ştirbei Vodă între Calea Victoriei şi Dem. I. Dobrescu. Traficul Societăţii de Transport Bucureşti va fi deviat, fără afectarea călătorilor.

Se va permite accesul riveranilor către domiciliu, precum şi către unităţile economice din zonă conform indicatoarelor montate temporar pe durata restricţiilor pe următoarele străzi: strada Frumoasă între strada Sevastopol şi Calea Victoriei, strada Gina Patrichi între bulevardul Lascăr Catargiu şi Calea Victoriei, Calea Griviţei între strada Constantin Budişteanu şi Calea Victoriei, cu menţiunea că accesul auto al riveranilor va fi redirecţionat către aleea din faţa Palatului Ştirbei, apoi către strada Banului.

În weekendurile în care se desfășoară evenimentul „Străzi deschise”, traficul rutier pe Calea Victoriei se reia pe timpul nopții până dimineața (în ziua de sâmbătă spre duminică), începând de la ora 22:00 până la ora 09:00. Pe arterele pe care nu mai circulă mașini se închid și pistele de biciclete.

În perioada 24-25 iunie, traficul rutier va fi restricționat pe strada Novaci şi străzile adiacente, între strada Mihai Sebastian şi strada Sergent Major Nedeleanu Ion, începând de vineri, 23 iunie 2023, ora 22:00 și va fi reluat luni, 26 iunie 2023, începând cu ora 06:00.