O nouă ediție a evenimentului „Străzi deschise” va avea loc în acest weekend pe Calea Victoriei. Artera redevine pietonală, iar Primăria Capitalei va organiza mai multe spectacole și expoziții în zonă. Vezi programul complet. Evenimentul are loc deși în București, în acest weekend, este în vigoare un cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat.

Străzi DeschiseFoto: Hotnews

Sâmbătă, 22 iulie, începând cu ora 11:00, în grădina Muzeului Național al Literaturii Române, copiii pot participa la Atelierele Thomasinei – Troli, elfi și spiriduși, unde vor explora lumea fantastică prin crearea propriilor personaje.

Începând cu ora 17:00, în zona Cercului Militar, va avea loc o serie de miniconcerte susținute de tineri artiști vocali, în stiluri muzicale variate precum pop, pop-rock, hip-hop, jazz, pop-jazz și funk.

Un spectacol de teatru cu păpuși, susținut de artiștii Teatrului de Animație Țăndărică va avea loc sâmbătă, de la ora 19.00.

Programul serii de sâmbătă va continua cu parada personajelor Circului Metropolitan București, de la ora 20:00, în zona Monumentului Revoluției.

Duminică, 23 iulie, momentele artistice ale Teatrului de Animație Țăndărică revin pe Calea Victoriei, în zona Muzeului Național de Artă al României, între orele 19:00 - 20:30.

Casa Filipescu-Cesianu a Muzeului Municipiului București îi așteaptă pe bucureșteni, în weekendul 22-23 iulie, cu trei expoziții: „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute”, „În apropierea sfinților. Frescele Mănăstirii Văcărești după 40 de ani”, „Povestea unei biserici de mahala. Sf. Nicolae-Udricani”, deschise în intervalul orar 10:00-17:30.

Prin expoziția „Muzeul Vârstelor”, vizitatorii sunt invitați să-și imagineze cum ar fi arătat o zi din viața oamenilor din secolul al XVIII-lea până în prezent. De asemenea, sunt invitați să descopere noi fragmente de frescă ce ilustrează trecutul zbuciumat al Ansamblului Văcărești și să reconstituie evoluția istorică a Bisericii Sf. Nicolae-Udricani și a comunității dezvoltate în jur.

Expozițiile de pictură, artă decorativă, design vestimentar, decorațiuni interioare, iconografie și grafică, ale cursanților Școlii de Artă București, pot fi, de asemenea, vizitate în acest weekend la sediul situat în sectorul 4 al Capitalei, pe strada Cuza Vodă nr. 100.

Demarat în luna aprilie, „Străzi deschise – București, Promenadă urbană” se desfășoară în fiecare weekend, până pe 8 octombrie.

Proiectul este organizat de Primăria Capitalei, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism, alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București – în calitate de operatori zonali.

Restricții rutiere

Pentru desfășurarea evenimentului, pe Calea Victoriei, în zilele de 22-23 iulie 2023, între orele 9.00 - 23.00, traficul rutier este oprit. Se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe strada Sevastopol, strada Gheorghe Manu, Bulevardul Dacia, strada Ion Câmpineanu, bulevardul Regina Elisabeta, strada Știrbei Vodă între Calea Victoriei și Dem. I. Dobrescu. Traficul Societății de Transport București va fi deviat, fără afectarea călătorilor.

Se va permite accesul riveranilor către domiciliu, precum și către unitățile economice din zonă conform indicatoarelor montate temporar pe durata restricțiilor pe următoarele străzi: strada Frumoasă între strada Sevastopol și Calea Victoriei, strada Gina Patrichi între bulevardul Lascăr Catargiu și Calea Victoriei, Calea Griviței între strada Constantin Budișteanu și Calea Victoriei, cu mențiunea că accesul auto al riveranilor va fi redirecționat către aleea din fața Palatului Știrbei, apoi către strada Banului.

Traficul rutier pe Calea Victoriei se reia pe timpul nopții până dimineața (în ziua de sâmbătă spre duminică), începând de la ora 22:00 până la ora 09:00. Pentru siguranța participanților la eveniment, pe arterele pe care nu mai circulă mașini se închid și pistele de biciclete.