Bulevardul Dacia, locul unde Bucureștiul și-a pus în vitrină cele mai boierești, mai frumoase și mai scumpe vile din oraș, realizate de cei mai străluciți arhitecți pe care i-a avut Micul Paris.

Bucureștiul vechiFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Aici vezi perfect ce a însemnat „Parcelarea Ioanid”, un proiect de urbanism unic în istoria Bucureștiului, întocmit de municipalitate în anul 1909 și executat, în mare parte, între anii 1909-1914.

Cu vile care au fost ridicate conform unui regulament strict de construire, special întocmit pentru vecinătatea cu grădina Ioanid. Cu case semnate de cei mai talentați arhitecți din Micul Paris: Ion Mincu, Petre Antonescu, Ion Berindei, Grigore Cerchez, Ernest Doneaud, Paul Smărăndescu, Arghir Culina. Vila Mincu se află pe Bulevardul Dacia, la nr. 60, și a aparținut avocatului, directorului de bancă și primarului liberal al sectorului IV Verde, Aurel Mincu (1875-1943).

Vila Mincu de pe Bulevardul Dacia, nr. 60, e o capodoperă de arhitectură realizată de arhitectul Arghir Culina, în stil neoromânesc cu influențe bizantine. Se află în stare perfectă de conservare, are detalii uimitoare, iar vecinătatea cu Parcul Ioanid îi sporește farmecul și valoarea.

Citește, pe B365.ro, cine a fost proprietarul casei, ce trist destin a avut arhitectul Arghir Culina și ce a însemnat pentru Micul Paris faimoasa parcelare Ioanid.