Târgul de Crăciun organizat de Primăria Capitalei în Piața Constituției se deschide pe 30 noiembrie. Tot atunci vor fi aprinse și luminițele de Crăciun. Bradul înalt de 30 de metri, îmbrăcat în cetină, decorațiunile luminoase, căsuțele frumos ornate, bucate tradiționale, Casa lui moș Crăciun, roată panoramică, carusel, sunt câteva dintre surprizele pregătite de organizatori.

Târgul de Crăciun din Piața Constituției - noiembrie 2022Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

„Evenimentul așteaptă bucureștenii și turiștii pentru experiența unui Crăciun autentic, cu activități și atracții dedicate întregii familii. Peste 130 de căsuțe de Crăciun vor găzdui meșteșugari din toate zonele țării, creatori autentici și producători locali”, a anunțat Creart, una dintre instituțiile din subordinea Primăriei Capitalei care se ocupă de organizarea târgului.

Pentru cei mici va fi amenajată o zonă specială cu roată panoramică, carusel, trenuleț tematic și Casa lui moș Crăciun unde vor avea loc întâlniri cu Moșul și spiridușii, ateliere de creație, și pot fi trimise scrisori cu dorințe de sărbători.

Programul artistic cuprinde o parte tradițională, cu colinde și obiceiuri românești, coruri și grupuri de copii, artiști instrumentiști și o zonă urbană, cu celor mai cunoscute melodii de iarnă, mixate de DJ.

Târgul se închide pe 26 decembrie.