Primul târg de Crăciun din București - „West Side Christmas Market”, din Parcul Drumul Taberei - va fi deschis miercuri, de la ora 19.00.

Targul de Craciun din Drumul TabereiFoto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

În 2022, West Side Christmas Market a fost votat drept cel mai frumos târg de Crăciun din România şi a atras 1 milion de vizitatori. Evenimentul ajuns la a treia ediţie este organizat de Untold Universe, în colaborare cu Primăria Sectorului 6.

„Timp de 28 de zile, până în 27 decembrie, bucureştenii vor avea parte aici de un tărâm de poveste, cu luminiţe şi decoruri spectaculoase, roată panoramică, patinoar, carusel, căsuţa lui Moş Crăciun, atelierul spiriduşilor, concerte, bunătăţi culinare tradiţionale şi multe, multe surprize”, au transmis organizatorii.

West Side Chistmas Market este primul târg de Crăciun care se deschide în Capitală. În prima seară vor fi aprinse luminile de sărbătoare, va fi organizat un foc de artificii şi va avea loc un concert Fuego.

„Târgul de Crăciun din Sectorul 6 este cel mai frumos, cel mai dichisit şi cu cea mai frumoasă atmosferă de Crăciun. Şi se autofinanţează integral. La noi nu este vorba despre mărime, vedete scumpe şi decibeli cu scene mari. La noi este despre comunitate, spiritul Crăciunului, bun gust, calitatea vendorilor şi atmosfera sărbătorilor de iarnă. Ne adresăm, în special, familiilor, celor mici şi comunităţii noastre”, spune primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu.

Principalele atracţii ale târgului vor fi: patinoarul, un carusel colorat şi un trenuleţ pentru copii, o roată panoramică înaltă de 38 de metri, peste 65 de căsuţe unde vor fi comercializate mâncăruri tradiţionale, vin fiert, ciocolată caldă, decoraţiuni şi cadouri realizate de artizani din toate colţurile ţării.

Căsuţa lui Moş Crăciun va fi deschisă în fiecare zi a târgului, de luni până vineri, între orele 16.00 şi 21.00, iar în weekend de la 11.00 la 22.00. În 1 Decembrie, Căsuţa lui Moş Crăciun se va deschide cu o oră mai devreme, adică la 15.00.

La Atelierul Spiriduşilor, amplasat la intrarea în Parcul Drumul Taberei, copiii pot participa la acţiuni organizate de DGASPC Sector 6 - ateliere de scris felicitări pentru Moşul, de desen, de confecţionat globuri, ghirlande, decoraţiuni. Programul atelierelor este zilnic, între 11.00 - 14.30 şi 15.00 - 18.00. Miercuri, 29 noiembrie, va avea loc un atelier de scris felicitări pentru Moş Nicolae, între 19.00 şi 20.00.

Programul concertelor în minivacanța de 1 Mai, la târgul de Crăciun din Drumul Taberei

În minivacanţa de Sfântul Andrei şi 1 Decembrie, pe scena amenajată la amfiteatrul din parc vor avea loc concerte:

  • 30 noiembrie, ora 19.00: Bibi;
  • 1 decembrie, ora 19,00: Irina Sârbu & Band;
  • 2 decembrie, ora 19,00: Holy Molly;
  • 3 decembrie, ora 18,00: Gaşca Zurli.

West Side Christmas Market va rămâne deschis până în 27 decembrie şi va funcţiona după următorul program: luni - vineri: 12.30 - 22.30; sâmbătă - duminică: 11.00 - 22.30.

Pentru a ajunge la târg, vizitatorii au la dispoziţie metroul până la staţia Parc Drumul Taberei, tramvaiul 41, troleibuzele 69, 93 şi autobuzele 105, 138, 168, 221, 222, 232, 368.

Ce târguri de Crăciun sunt în București în acest an

Al doilea târg de Crăciun care va fi deschis în București este cel din Piața Constituției. Se va deschide în 30 noiembrie, urmând să rămână deschis până a doua zi de Crăciun, 26 decembrie, începând cu ora 16:00.

„Se montează bradul de 30 de metri înălţime în Piaţa Constituţiei, unde va avea loc cel mai mare târg de Crăciun din Bucureşti. Tot aici vor fi amenajate şi două zone muzicale cu colinde tradiţionale şi melodii internaţionale specifice sărbătorilor. Peste 130 de căsuţe de Crăciun care găzduiesc meşteşugari din toate zonele ţării vor fi amplasate în Piaţă şi vor aştepta bucureştenii şi turiştii cu delicii tradiţionale şi obiecte autentice. Devenită deja o tradiţie, Casa lui Moş Crăciun va fi prezentă şi în acest an la Târgul de Crăciun Bucureşti, alături de carusel şi trenuleţul tematic”, transmitea primarul general zilele trecute. Vor fi organizate ateliere de creaţie, unde copiii vor putea realiza propriile ornamente. De asemenea, vizitatorii târgului vor putea admira din roata panoramică luminile de sărbătoare, căsuţele şi bradul de Crăciun.

Un târg de Crăciun va fi organizat și în parcul IOR din Capitală, începând din 1 decembrie.