Până de curând și câțiva ani la rând, Bucureștiul a fost topul destinațiilor europene cu cel mai mare potențial de dezvoltare. Așa arăta Indexul Global Mastercard de Destinații Urbane, un clasament care rezulta după analiza turismului urban și comportamentul turiștilor pe o perioadă de 10 ani.

Bulevardul 6 Martie (astăzi Regina Elisabeta) din BucureștiFoto: Agerpres

A venit pandemia și lucrurile s-au complicat, asta ne amintim cu toții, dar treptat ne-am mai întremat. Orașul are la loc momente în care vibrează, locuri care nu dorm.

Iar asta e o calitate veche a Bucureștiului, care trăia o spectaculoasă viață de noapte și în perioada interbelică.

Venea la pachet cu două lucruri importante: noutatea și inovația, deoarece orașul se schimba chiar în fața locuitorilor: mai modern, mai rapid, mai luminos, mai occidental.

Nopțile bucureștenilor debutau adeseori pe Bulevardul Elisabeta, zonă supranumită și Hollywood-ul bucureștean, pentru că era plin ochi de cinematografe. După un film, de obicei urma o cină la restaurant, iar apoi muzică și bucurie bahică într-o grădină sau într-un bar, după preferințe și anotimp.

Descoperă, pe B365.ro, tavernele, restaurantele și barurile în care bucureștenii din perioada interbelică pierdeau nopțile cu mare succes.