Baruri americane dotate cu vending machine și amenajate în stil modernist Art Deco, locuri unde se cânta jazz până târziu în noapte. Automate în care introduceai un jeton și rezulta un sandwich, șpriț, whisky, tot ce doreai. Toate acestea alcătuiau o nemaipomenită întâmplare pentru locuitorii Micului Paris.

Calea Victoriei din BucureștiFoto: AGERPRES FOTO/ARHIVA

Și lista aceasta poate continua cu imobile de locuințe colective, proiectate pe verticală, blockhouse-uri cu 10 etaje pe bd. Brătianu și bd. Take Ionescu (azi Nicolae Bălcescu și Ghe. Magheru). Progres, antreprenoriat, inovație, idei de urbanism importate de peste Ocean, reclame luminoase, lighting design, Forduri prin mahalale, amenajări de interior elegante și funcționale, toate stau mărturie pentru timpul în care Bucureștiul a fost sedus de moda americană.

În București, se producea o explozie a eleganței Art Deco.

Descoperă această lume pe B365.ro, descrisă cu fotografii inedite din Arhiva Muzeului de Istorie NSW din Australia – Biblioteca/Colecția Caroline Simpson și cu rezultatele celor mai recente descoperiri ale arhitecților de la București.