​Nu o să fie weekendul cu cea mai frumoasă vreme din ultima perioadă, vor fi nori și 11 grade afară, cu șanse mari de precipitații. Cu toate acestea, se întâmplă destule lucruri în București și foarte diverse, așa că merită să ieșim din casă.

Rugby pe Arcul de Triumf, România - PortugaliaFoto: Inquam Photos / Bogdan Buda

Aproape că nu trece weekend fără ca în oraș să apară o nouă cafenea de specialitate. De această dată te trimitem la Sip Coffee & Wine Bar (Calea Moșilor 116-122), care s-a deschis atât de recent, că are doar două poze pe contul de Instagram.

Așa cum spune și numele, e un loc în care cafeaua face casă bună cu vinul, iar în meniu se găsesc și gustări solide care să se asorteze bine cu ceștile și paharele de pe masă. Locul arată foarte bine, iar dacă treci pe aici și faci vreo poză pentru Instagram, folosește și #weekendtrending, ca să știm că ai aflat de ei de la noi.

În apropiere de Piața Victoriei se află The Italian Vintage Shop (Calea Moșilor 116-122), un loc cu totul special în care îți poți începe dimineața printre tot felul de obiecte unicat, din alte vremuri.

Aici fiecare linguriță, ceașcă sau farfurie are o poveste, iar tu o poți afla în timp ce bei o cafea sau un cocktail. E locul ideal și dacă plănuiești o ieșire în oraș mai romantică, având în vedere că tocmai ce a trecut Sf. Valentin.

Apropo de asta, dacă ai rămas restant cu o cină / un brunch romantic, pentru că 14 februarie a picat într-o zi lucrătoare, află că îți poți lua revanșa la Ave Forchetta (Matei Millo 5). Acest restaurant s-a deschis în urmă cu doi ani în noua clădire de birouri ridicată lângă Palatul Telefoanelor.

Este o minunăție de local italienesc, dar împachetat într-un design urban relaxat. Mâncarea este delicioasă, iar ei se laudă că își întâmpină clienții cu un „meniu italiano vero, molto delizioso... with a twist!”, dar și cu preparate gătite cu ingrediente proaspete, sustenabile, după rețete clasice.

Un alt loc mai puțin cunoscut, dar care va impresiona este Vié Bucharest (Nerva Traian 27-33), un „gastronomic wine bar” care și-a deschis porțile în urmă cu un an.

Chef Cristina Mălai are o echipă gata să-ți ofere un timp excepțional în jurul mâncărurilor grozave și vinurilor neobișnuite. Ceea ce propune Vié și nu prea mai găsești prin alte locuri este meniul de vinuri craft - vinuri naturale, făcute de producători mici, cu vie proprie și care scot maximum 10.000 de sticle pe an -, dar nici preparatele de fine dining nu sunt de trecut cu vederea.

În plus, în unele seri se lasă și cu party.

După lăsarea întunericului, poți să încerci să găsești loc într-unul dintre cele mai hot baruri din oraș la momentul actual - Negroni Aperitivo Bar (Matei Millo 5). Este un loc cool, în care sigur vei avea parte de o noapte memorabilă.

Conceptul este italienesc, dar a fost lansat inițial în Kiev și Odesa, iar acum și în București. Cum spune și numele, aici se vor servi tot felul de variante ale celebrului cocktail, de la versiunile clasice, la unele moderne, dar și alte 30 de cocktailuri deosebite.

Designul noului cocktail bar (s-a deschis anul trecut în octombrie) este semnat de arhitecta ucraineană Lisa Shinder și e dominat de nuanțe retro italiene combinate cu stilul art deco al Bucureștiului Interbelic.

Evenimente

De ceva vreme, poezia a început să fie din nou cool. Așa că îți propunem ca sâmbătă, de la ora 16.30, să treci pe la Poetic Hub #7 (Cărturești Modul str. Academiei 18-20), unde e adusă în prim-plan, ca și la edițiile anterioare, poezia contemporană, noile direcții tematice în poezie, dar și intersecțiile dintre poezie și alte arte.

Evenimentul se adresează atât cititorilor de poezie, cât și celor care nu au avut curaj încă să se apropie de ea și care sunt invitați să o descopere cu această ocazie. Vor modera Cătălina Matei și Andrei Zbîrnea, iar invitate sunt Alexandra Ivan, Dana Zetu, Lavinia Pașparugă, Alexandra Torjoc - -

Dacă totuși preferi ceva cu mai multă acțiune, ce zici de un meci de rugby? Naționala de rugby a României întâlnește Portugalia, pe 17 februarie, în derby-ul Grupei B din Campionatul European.

Un meci care se anunță extrem de spectaculos, Stejarii având o revanșă de luat după înfrângerea de anul trecut de la Lisabona, în timp ce lusitanii, considerați marea surpriză a Cupei Mondiale de Rugby, doresc să continue seria succeselor. Un bilet costă 15 lei, iar atmosfera și ce se întâmplă pe teren nu se compară cu un meci de fotbal.

Altfel, în ambele zile de weekend, la Romexpo poți vedea cel mai tare spectacol de circ, asta pentru că celebrul Cirque du Soleil aduce în premieră la București cea de-a șaptea reprezentație a spectacolului „Ovo"!

Cu fiecare spectacol, Cirque du Soleil aduce în fața publicului o poveste captivantă și acrobații uluitoare, transformând fiecare eveniment într-o experiență de neuitat. OVO este o experiență captivantă, o intruziune plină de culoare într-o nouă zi din viață insectelor într-o colonie plină de energie și în continuă mișcare.

Prin acrobații spectaculoase care scot în evidență personalitățile și abilitățile unice ale speciilor de insecte selectate, OVO explorează frumusețea biodiversitatii în toate contrastele și vitalitatea sa. Biletele au prețuri care încep de la 330 de lei.

În ceea ce privește concertele, dacă te încearcă nostalgia, poți merge la Aurelian Temișan. Concertul „… de dragoste”, de pe 17 februarie, de la Sala Palatului, ora 19:30, este cel de-al doilea spectacol muzical special, cu același nume, pe cât de grandios prin numărul oamenilor de pe scenă, pe atât de intim și cald în relația cu cei din sală.

Acompaniamentul orchestral de cea mai înaltă calitate poartă semnătura Orchestrei Simfonice București și Cardinal Show Orchestra. Peste 50 de muzicieni profesioniști, conduși magistral de dirijorul Andrei Tudor, vor cânta alături de Aurelian Temișan cele mai frumoase melodii de dragoste în limba română. Un bilet costă de la 80 de lei în sus.

Dacă ai sentimente mai nonconformiste, poți lua drumul spre Quantic, unde tot sâmbătă, de la 19.00, Toulouse Lautrec susține un concert alături de alte două trupe invitate Bad Boiler și RANA. Toulouse Lautrec au împrumutat din personalitatea pictorului şi au răspândit-o pe undele radiourilor şi pe scenele ţării.

Într-o epocă a prefixului „post", Toulouse Lautrec sunt post indie-rock, post-mainstream şi post-underground. Au reuşit să supravieţuiască myspace, youtube, facebook, instagram, spotify şi acum fac faţă inteligenţei artificiale. Ei sunt şi au rămas patru băieţi care cântă la chitări şi la tobe şi se reinventează deja de 14 ani.

Au cinci albume, zeci de melodii în topuri, zeci de videoclipuri, nenumărate concerte în circa șapte ţări şi şapte mari, din ce îşi aduc aminte. Un bilet costă 65 de lei.

Teatru & film

Sâmbătă, la POINT revine spectacolul „Menajeria de sticlă”, care a fost apreciat de critici și a fost selectat în aproape toate festivalurile de teatru importante. Cu umor, sensibilitate și imaginație, o echipă de artiști minunați îți propune un bilet pentru o călătorie pe care nu vrei s-o ratezi.

Un drum spre cea mai bună versiune a vieții tale din viitor. Spre liniște și fericire. Cu o singură condiție: să faci pace cu trecutul. Ești gata? Un bilet costa 70 de lei.

În ceea ce privește premierele cinematografice din acest weekend, avem un film cu supereroi, un film de Oscar și biografia celui mai important cântăreț de reggae. „Madame Web” este al patrulea capitol din universul Spider-Man de la Sony.

Cu o versiune puternic modificată a personajului din benzile desenate, filmul ne-o prezintă pe Dakota Johnson într-o iterație a lui Madame Web mult mai tânără decât este ea cunoscută fanilor benzilor desenate Spider-Man.

Aici ea este un paramedic care dezvoltă abilități de clarvăzătoare ce-i permit să privească într-o „lume a păianjenului” mai profundă, iar asta o pune pe ea și pe un grup de alte câteva tinere femei pe un curs de coliziune cu pericolul.

„The Zone of Interest” este un film cutremurător și una dintre producțiile nominalizate la Premiile Oscar din acest an. Comandantul de la Auschwitz, Rudolf Höss (Christian Friedel), și soția sa Hedwig (Sandra Hüller) se străduiesc să își construiască o viață de vis pentru familia lor într-o casă cu grădină aflată chiar lângă lagăr. Începând cu acest weekend rulează în toate cinematografele din țară.

„BOB MARLEY: ONE LOVE” sărbătorește viața și muzica celui care a inspirat generații prin mesajul său de iubire și unitate. Pentru prima dată pe marele ecran, descoperim povestea marcantă a lui Bob despre depășirea piedicilor și parcursul artistic din spatele muzicii sale revoluționare.

Produs în parteneriat cu familia Marley și avându-l în rolul principal pe Kingsley Ben-Adir și pe Lashana Lynch, în rolul soției sale Rita, BOB MARLEY: ONE LOVE are premiera în cinematografele din România în acest weekend.