​Arhiva de Fotografie a arhitectului Victor G. Ștefănescu (scris și Stephanescu/Stephanesco) a fost descoperită după mai bine de 100 de ani și conține imagini rarisime sau unicat cu edificii din București (Bufetul de la Șosea), Constanța (Moscheea Carol I) sau Alba Iulia (Catedrala Reîntregirii-Catedrala Încoronării) realizate prin autocromie, cea dintâi tehnică de fotografiere în culori, brevetată de frații Lumiere în anul 1903.

Gara de NordFoto: Vlad Barza / HotNews.ro

Arhitectul Ștefănescu semnează importante clădiri proiectate în București și marile orașe ale României în prima jumătate a secolului al XX-lea.

Apropiat al Regelui Carol I, el este omul care a realizat clădirea Institutului Geologic, terasa și decorația interioară a Cercului Militar, clădirea Poștei și pe cea Centralei Telefonice de pe bulevardul Dacia, Biserica Anglicană din București, Gara Cotroceni și extinderea Gării de Nord (1928-1932).

Descoperă, pe B365.ro, o extraordinară arhivă de fotografie, cu primele imagini color realizate în România la începutul secolului XX, despre trecutul, prezentul și, poate, viitorul Gării de Nord.