Aproape 34.000 de cazuri de violenta in familie s-au inregistrat in Romania de-a lungul a trei ani. Aceste cifre ingrijoratoare au determinat Fundatia Sensi Blu si Marie Claire sa organizeze, pe 8 mai, un mars impotriva violentei domestice.

Pentru ca atat de iubire, cat si de violenta poate avea parte orice femeie, deoarece acestea "nu tin cont nici de varsta, nici de statut social", Marie Claire si Fundatia Sensi Blu vor organiza maine, joi - 8 mai, o demonstratie impotriva violentei domestice. "Gestul tau le poate schimba viata femeilor indragostite de barbati care lovesc", sustin organizatorii.

Marsul face parte din campania "Implica-te! Indiferenta nu salveaza vieti". Acesta va incepe la ora 11, in fata Muzeului Antipa (Piata Victoriei) si se va incheia la ora 13, in Piata Unirii. Organizatorii indeamna participantele sa poarte o rochie de mireasa sau orice alta imbracaminte de culoare alba.

In perioada ianuarie 2004 – septembrie 2007, 224 de femei au murit din cauza violentei domestice, conform fundatiasensiblu.ro. In acelasi timp, 33.370 au fost agresate atat fizic, cat si verbal.

De ce nu se vorbeste despre agresiunea in familie? Sotiilor le este adesea rusine sa spuna ca sunt abuzate, vecinii sau colegii contribuind in acelasi timp la "pastrarea secretului", motivand ca "rufele murdare se spala in familie".