Romania va fi promovata pentru a treia oara la Festivalul International de Film de la Cannes, printr-un pavilion exclusiv romanesc, de catre Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc. Festivalul va avea loc in perioada 14 - 25 mai 2008.

Pe langa prezentari de market, standul romanesc de la Cannes are misiunea de a oferi cat mai multe informatii despre activitatile cinematografice romanesti curente, avand si misiunea de a sustine romanii prezenti in diferite sectiuni competitive sau noncompetitive ale Festivalului.

Participantii la Festival vor putea urmari 3 filme romanesti: doua scurt-metraje, "Megatron" (regia: Marian Crisan) care concureaza pentru premiul Palme d'Or si "Interior, scara de bloc" (regia: Ciprian Alexandrescu), la sectiunea Cinefoundation, potrivit unui comunicat de presa.

Cel de-al treilea lung-metraj al regizorului Radu Muntean, "Boogie", a fost selectionat in sectiunea Quinzaine des Realisateurs, in timp ce Razvan Radulescu si Melissa de Raaf isi dezvolta proiectul "Felicia, First of All", care va constitui debutul lor in regie, in L'Atelier Cinefondation.