Publicul de la Vama Veche va infrunta vineri, 15 august, un soc cultural - punk rock, muzica tiganeasca si teme balcanice, din Statele Unite si Japonia.

Cei sase membri ai trupei Kultur Shock acopera trei continente, insa cu totii se definesc la intersectia a doua lumi – aceea a culturii de origine si aceea in care traiesc acum, in SUA, ca staruri punk. Din 1996, de cand exista Kultur Shock, au muncit din greu ca sa produca acum pe scena ceea ce ei numesc „monstrul” muzical, adica acest amestec inedit de stiluri si culturi.

In 1996, membrii trupei au inceput sa cante acustic, fara a se lua ei insisi in serios. In 1997 se alatura celebrei Joan Baez pentru Lodo Music Festival din Denver, apoi au urmat-o si in turneul din 1997, arata un comunicat.

In 1998 Kultur Shock isi asuma explicit optiunea pentru un punk cu influente balcanice; canta in spatii mai potrivite lor si pentru un public care apreciaza stilul si atitudinea trupei. In 1999 inregistreaza albumul "Live in Amerika", iar in 2001 "Fucc the I.N.S.".

Coincidenta cu evenimentele din 9/11 face ca acest album sa le placa unora foarte mult, iar altora, patrunsi de o forma extrema de patriotism, sa le displaca atat de tare, incat sa distruga discurile cumparate si sa le trimita inapoi producatorului in semn de protest. Insa acest album aduce Kultur Shock pe scena internationala, fiind invitati sa cante mai intai in Spania si Germania, apoi in toata Europa.

2004 vine cu doua albume noi - "Kultura Dictatura" si "We came to take your jobs away", in cel din urma membrii asumandu-si in intregime identitatea de imigranti smulsi din propriile lor culturi si neintegrati in cea americana.

In ultimii ani, Kultur Shock au avut concerte in Spania, Germania, Olanda, Danemarca, Elvetia, Cehia, Franta, Italia, Croatia, Rusia, Romania (Bucuresti, Timisoara si Cluj, 2008) Canada si SUA.

Kultur Shock este formata din Mario Butkoviç, Bosnia –chitara, buzuky; Valeri Kiossovski, Bulgaria – chitara, voce; Masashi Kobayashi, Japonia –bass; Gino, Srdjan Yevdjevich, Bosnia – voce, djumbek; Chris Stromquist, USA; Matty Noble, USA - vioara.

Tutti Frutti - Kultur Shock