Ce mai puteti face la TIFF in pauza dintre doua filme? Va spunem noi: va puteti delecta cu creatiile celor mai in voga designeri vestimentari sau ii puteti vedea live, la lucru, pe artistii plastici. Incepand de miercuri, 4 iunie, sunteti asteptati la doua evenimente inedite: TIFFashion Showroom si Targul de arta, ambele desfasurate sub „umbrela” Festivalului International de Film Transilvania.

La expozitia cu vanzare TIFFashion Showroom veti face cunostinta cu cei mai talentati creatori de moda ai momentului. In perioada 4-8 iunie, ei isi vor expune creatiile vestimentare intr-o locatie inedita, pe str. Samuel Micu nr. 4 din Cluj Napoca.

Zilnic, intre orele 10.00 si 22.00, va asteapta aici colectiile realizate de Dorin Negrau, Irina Marinescu, Royalb de Mura, Kinga Varga, BM Jeans, Dork (accesorii Marius Nedelcu si Jennifer Delplanque), Mihaela Glavan, Carla Syabo, Dana Iuga, ER Fashion, Smaranda Almasan si Lucian Broscatean. Atmosfera va fi perfect intregita de lucrarile foto realizate de Andrei Budescu si Alina Bondrea, expuse la TIFFashion Showroom.

Si pentru amatorii de arta, TIFF 2008 a pregatit o supriza. Tot incepand de miercuri, pret de trei zile, in fata Casei Matei, un grup de 25 de artisti plastici isi muta in strada atelierele de creatie, arata un comunicat.

Zilnic, intre orele 10.00 si 20.00, tinerii care participa la Targul de arta-atelier deschis va vor arata cum se realizeaza o linogravura, cum se naste o pictura pe sticla sau de cata migala e nevoie pentru a confectiona o bijuterie din metal sau material textil. Manifestarea este organizata de Asociatia Socio-Culturala apARTe, in parteneriat cu primaria orasului.