7 portrete de turisti nemultumiti de serviciile hoteliere
Expertii in turism spun ca cel mai usor sa multumesti pe cineva este sa asculti ce vrea, ce-i trebuie sa se simta bine. Daca nu vor sa piarda clientii, patronii isi invata angajatii sa fie atenti la nemultumirile oamenilor. Nu-i vorba aici de motivele plangerilor, ci de psihologia din spatele acestora.
Turistii care vor sa salveze aparentele
Sunt genul de persoane care stiu ca au facut rezervare pentru doua nopti, dar insista ca au cerut trei nopti. Se plang pentru ca au impresia ca aratandu-se suparati pot masca faptul ca nu au suficienti bani, de exemplu.
O astfel de persoana poate fi recunoscuta foarte usor: are o parere foarte buna despre sine si isi imagineaza ca, facandu-i pe altii sa se simta prost, va avea o imagine mai buna. Este acela care se plange cu voce tare, sa auda toata lumea cat de destept este si cat de nepriceputi sunt angajatii hotelului.
Iubitorii de chilipiruri
Tuturor ne place sa primim ceva pe gratis sau la un pret foarte mic, dar sa incepi sa te plangi doar ca sa obtii o reducere inseamna sa te injosesti. Multi dintre cei care strica ceva intentionat au un singur scop: sa economiseasca bani. Daca ai asemenea obiceiuri, ai grija ca ulciorul nu merge de multe ori la apa.
Cei ale caror vise au fost ruinate
Asta este persoana care a visat toata viata la o vacanta relaxanta pe o insula din Caraibe, la un safari in Africa sau la o vacanta la Disneyland. Si-a planificat totul in detaliu. Stia chiar si cum va fi si la hotel. Nu s-a gandit insa ca visele seamana rar cu realitatea. Aceasta persoana se plange, de fapt, pentru ca nimic din ce si-a imaginat nu s-a adeverit.
Clientii pasiv-agresivi
Sunt cei mai rai, pentru ca ei nu se plang niciodata. Cel putin nu la hotel. Sunt cei care cred ca mai rau de atat nu se putea si care abia asteapta sa se intoarca acasa sa le spuna si altora ca ar fi cazul sa se fereasca de acel hotel.
“Razboinicii raniti”
Pentru o astfel de persoana, pana acum ceva timp totul mergea bine. Insa apoi nu si-a mai primit bonusurile, sotia nu i-a mai pregatit mancarea preferata, i s-a dezumflat o roata … Se plange doar pentru ca numai in felul acesta crede ca poate recapata controlul asupra vietii. Numai plangandu-se devine important chiar si pentru un moment.
Clientii fideli
Acestia nu prea se plang. Ei anunta cand ceva nu merge cum trebuie, pentru ca lucrurile sa reintre in normal. Vor sa se asigure ca vor veni in continuare acolo, cu aceeasi placere. Acestia sunt cei care se si imprietenesc cu angajatii si au de pe urma acestei prietenii anumite avantaje atunci cand vin sa-si petreaca timpul aici.
Clientii care chiar au fost ofensati
Acestia chiar au un motiv intemeiat pentru care se plang. Chiar si tonul lor este altfel: vorbesc calm, politicos, rational. Inteleg ca nimeni nu este perfect si ca astfel de greseli se mai intampla. Cer doar sa li se rezolve problema si nimic mai mult. Sunt foarte rare astfel de persoane.
Sursa: msnbc.msn.com

Cum se apără ANRE și cum fuge de responsabilitate în scandalul liberalizării pieței energiei: Consumatorii au fost informați, iar obligarea furnizorilor să vândă la preț mic este ilegală
Poluarea de weekend din București: Agenția de Mediu dă vina pe trafic și condițiile atmosferice, activiștii de mediu indică arderi de deșeuri și încălzirea rezidențială / În rest, tăcere
INTERVIU Cum se simte scăderea numărului de îmbolnăviri în spitalele COVID: Numărul de pacienți este mai mic, dar vin mulți cu forme severe / Pericolul foarte mare este noua tulpină
VIDEO Gheorghiță: Începând cu 28 ianuarie se reprogramează cu 10 zile toate persoanele din categoria personalului esențial pentru doza 1, pentru a nu afecta rapelul și vaccinarea celor peste 65 de ani și a bolnavilor cronici
Parenting pe timp de pandemie - cum au supraviețuit părinții lunilor de școală online