Sambata, 27 septembrie, la ceainaria Greentea, din strada Dr. Burghelea, nr. 24, sector 2, Bucuresti, are loc prima editie a targului de haine vintage / yard sale "Greentea's Vintage Fair", unde puteti gasi imbracaminte, pantofi si accesorii sau puteti scapa de ele. Prin urmare, daca vreti sa va faceti ordine in lucruri sau, dimpotriva, sa-i faceti altuia curat in sifonier, nu aveti decat sa participati.

vintage greentea
Foto: www.greentea.ro

Pana acum vreo cativa ani, nimeni din "high-life" nu ar fi purtat haine second-hand, iar oamenii de rand le purtau cu jena de a fi imbracati cu hainele altcuiva. Dar cum visul american face din cel mai rapciugos cal un ponei roz-stralucitor, asa se face ca SH-ul a devenit un "yard sale", la care deodata vrem sa participam, vrem sa ne tocmim si sa facem cumparaturi "wise".

Haine vechi, purtate, uzate, rasuflate, iesite din moda de vreo doua decenii isi iau deodata titulatura de "vintage", iar accesoriile bunicii sunt si ele tot "vintage" si "old-school" si dau un aer boem oricarei tinute. Iar asta pentru ca acum se poarta "boho (bohemian) style", pentru ca se poarta "cheap&chic" si "hippie-chick". In America se poarta deja de ani buni. In Romania palariile, vestele si ochelarii lu' tataia au aparut de putina vreme si se vor perima, la fel cum au mai facut-o o data, acum mult timp.

Acest targ se va tine si va avea probabil succes, caci toti vrem sa fim boemi. Ne vom cumpara mandri cate ceva si intorsi acasa ne vom da seama ca miros a vechi. Si ca inteapa, ca au gauri la subrat, ori ca margelelor bunicii le-a sarit demult smaltul. Dar le vom purta, la fel cum am purtat si animal print-uri, culorile electrice, gentile supradimensionate si pantofii cu varf ascutit.

De dragul modei, care e totusi atat de efemera, sacrificam comoditatea si gusturile proprii. Eu, in numele trend-ului, voi merge la acest targ de haine vintage / yard sale, imi voi lua ceva perimat si ponosit si voi simti ca e nou si in voga. Deci, daca vedeti pe strada o ciudata cu pantaloni evazati, sutien de tabla si monoclu, ei bine, eu sunt.

Detalii pe www.greentea.ro