Finlandezii de la The Rasmus vor concerta pe 16 februarie in Bucuresti, la Hard Rock Cafe. Cei aproximativ 600 de fani care sunt asteptati la concert o vor putea asculta in deschidere pe Kerli, solista care a cucerit topurile cu piesa "Walking on Air".

Trupa The Rasmus va canta pentru a treia oara in Romania, dupa ce formatia din Helsinki a mai aparut, in 2007, in cadrul festivalului CokeLive desfasurat pe Insula Lacul Morii din Capitala si in 2006, la festivalul Peninsula, Targu Mures. Concertul de pe 16 februarie 2009 face parte din turneul de promovare "Black Roses", care cuprinde peste 30 de orase din Europa.

The Rasmus s-a format in 1994, pe vremea cand componentii sai erau inca in liceu. Trupa a aparut ca o replica la plictiseala de pe scena muzicala finlandeza, aşa cum declara membrii trupei. La doar 16 ani, au semnat primul lor contract cu casa de discuri Warner, iar rezultatul nu s-a lasat prea mult asteptat: au caştigat un disc de aur cu albumul "Peep" si au pornit intr-un maraton de peste 100 de concerte.

Piesa cu care The Rasmus a dat lovitura pe plan internaţional este "In The Shadows", de pe LP-ul "Dead Letters", aparut în 2003. Albumul a fost inclus in topurile din Germania, Austria si Elvetia.

Cu mai mult de 3,5 milioane de albume vandute in intreaga lume, dupa opt discuri de aur si cinci discuri de platina, The Rasmus a lansat, pe 29 septembrie 2008, cel de-al saptelea material discografic, intitulat "Black Roses".

The Rasmus - In The Shadows

La doar 21 de ani, solista americana de origine estoniana Kerli se poate lauda cu o participare in finala nationala pentru Eurovision, un album proaspat lansat care se vinde foarte bine atat in Europa cat si in Statele Unite, piese in topurile internationale, o nominalizare la Best Baltic Act MTV Music Awards si un videoclip lansat in premiera la MTV Overdrive.

A plecat in Statele Unite la 18 ani, dupa ce castigase locul doi in finala nationala pentru Eurovision. Presa locala a vazut plecarea artistei ca pe o fuga, o recunoastere a infrangerii fata de castigatorul locului intai si a vorbit chiar de un "sindrom Kerli", definitia artistului care dispare de pe piata in cateva luni, echivalentul esecului. Surpriza a fost cu atat mai mare cu cat Kerli a revenit, dupa doi ani de munca neintrerupta, cu un album de succes.

Concertul din Romania face parte din turneul de promovare a albumului "Love is dead", lansat in aceasta toamna in Europa.

Kerli - Walking on Air

Biletele costa 70 de lei si se gasesc prin retelele Eventim (magazinele Carrefour, Germanos si online pe www.eventim.ro) si bilet.ro (magazinele Cora, Flanco, Muzica, Sala Palatului si online pe www.bilet.ro), precum si la Hard Rock Cafe. In seara concertului, biletele se vor putea achizitiona la pretul de 80 de lei. Hard Rock Cafe se afla pe Soseaua Kiseleff, nr. 32, Bucuresti.