Trupa britanica The Charlatans va canta la B'ESTFEST pe data de 4 iulie. Este a doua prezenta in Romania, formatia fiind aleasa ca opening act pentru concertul Rolling Stones de la Bucuresti, in 2007. B'ESTFEST se va desfasura anul acesta in perioada 1-5 iulie, la Romexpo, printre artistii care si-au anuntat deja prezenta numarandu-se The Killers si Patrice (1 iulie - ''Ziua Zero''), Motorhead si Moby (2 iulie), Franz Ferdinand, Orbital si The Faint (3 iulie), The Ting Tings (4 iulie), Manowar si Holyhell (5 iulie - "Aftershock").

Pentru o lunga perioada de timp, formatia The Charlatans a fost vazuta ca pionier al stilului Madchester, adica un amestec de rock psihedelic, cu rezonante indie si sonoritati specifice muzicii dance.

Trupa a luat nastere la inceputul anilor '90, in componenta Rob Collins (clape), Jon Baker (chitara), Martin Blunt (chitara bas), Jon Brookes (baterie) si Tim Burgess (voce). Hit-uri ca The Only One I Know, The si Over Rising au devenit adevarate embleme pentru stilul muzical pe care il promovau cei cinci membri.

Odata cu albumul omonim lansat in 1995, The Charlatans au revenit pe scena cu un nou sound imbogatit cu influentele brit-pop aflate in voga la vremea respectiva, dar si cu noi elemente dance si techno underground, toate suprapuse stilului lor deja consacrat.

Au urmat schimbari in componenta trupei precum si alte sase albume de studio, cel mai recent, You Cross My Path, fiind lansat in mai 2008. Este, de altfel, materialul cel mai apreciat de fani.

Prin prestatiile lor live, The Charlatans i-au impresionat pe Mich Jagger & Co., trupa fiind aleasa ca opening act si pentru concertul sustinut de Roling Stones la Bucuresti, in 2007.

The Charlatans - You Cross My Path

The Charlatans - How High

Biletele valabile pentru o zi de festival, valabile doar pentru ziua de festival pentru care sunt cumparate (''Ziua Zero'', zilele 2, 3 sau 4 iulie) sunt disponibile pe www.myticket.ro si in magazinele Diverta. Pretul unui bilet este de 110 lei, pana la data de 1 aprilie; 130 lei in perioada 2 aprilie - 30 iunie; 150 lei pe durata festivalului si la intrare.

Abonamentele de trei zile, valabile pentru 2, 3 si 4 iulie, sunt disponibile doar in pre-sale si costa 270 lei, iar biletele pentru B'ESTFEST AFTERSHOCK sunt disponibile in doua categorii de pret, in functie de pozitia fata de scena: 100 lei si 150 lei (Zona A, din fata scenei).

B'ESTFEST a ajuns deja la a treia editie si se va desfasura anul acesta in perioada 1-5 iulie, in cadrul complexului Romexpo din Bucuresti. Evenimentul este organizat de Emag!c Entertainment.