DJ Rob Swift va mixa pe 7 martie la Arenele Romane din Capitala, iar pe 8 martie la clubul Heaven din Timisoara, informeaza organizatorii. La show-uri vor mai participa CTC, Zale, Shy Beatz si Leiza Boy.

Alaturi de Rob Swift, la Arenele Romane vor canta si trupe locale: CTC si Shy Beatz, iar show-ul de la Timisoara va beneficia de "sprijin" din partea Zale si Leiza Boy.

Biletele costa 25 lei si se gasesc in reteaua magazinelor Diverta si pe www.ticketpoint.ro.

Rob Swift, pe numele sau adevarat Robert Aguilar, s-a nascut in New York City si a inceput sa mixeze inca din clasa a 6-a. Pasiunea pentru turntablism i-a fost insuflata de fratele sau, care mixa hip hop, dar mai ales de la tatal sau, DJ de salsa si meringue.

In 1991 intra intr-un grup de DJ denumit The X-men, iar in urmatorul an castiga titlul DMC East Coast. Dupa ce isi schimba numele in The X-ecutioners, acestia lanseaza primul album, X-pressions, in 1997. Cinci ani mai tarziu inregistreaza cunoscutul hit It's Going Down, alaturi de Linking Park.

La scurt timp, Rob incepe sa lanseze albume solo, intai The Ablist (1998), apoi Sound Event (2002). Va combina "jazz latin” (Salsa Scratch cu Bob James) cu “funk ambiental-electronic” (Interview with Colored Man, alaturi de Supernatural).

Artistul explica motivul pentru care a trecut la o cariera solo: "cel mai rau lucru pe care cineva poate sa il faca unui artist este sa il limiteze. Plecarea mea de la The X-ecutioners mi-a fost necesara pentru a maelibera de constrangeri".

In 2002 canta alaturi de Herbie Hancock si Chaka Khan pe World Economic Forum in New York, iar in aprilie 2007 lanseaza DVD-ul documentar As The Tabels Turn, despre cariera sa.

Dupa patru ani de cariera solo se reuneste cu fostii colegi, Total Eclipse si Precision, formand Ill Insanity. Impreuna scot albumul Ground Xero, lansat pe 12 februarie 2008.