Locuitorii unui sat din Anglia au impiedicat masina Google Street View sa intre in localitate pentru a face poze, motivand ca in ultimele saptamani au avut loc spargeri, iar postarea unor poze pe Google ar incuraja hotii, scrie The Guardian.

Locuitorii satului Broughton, comitatul Buckinghamshire s-au enervat crunt cand masina Google Street View, cu camerele foto montate pe plafon, a intrat in sat, cu gandul de a face poze pe care apoi sa le puna pe aplicatia Street View, care ofera imagini 360 de grade dintr-o multime de localitati.

Un locuitor a vazut masina Google, un Opel negru, si a batut la portile vecinilor care au chemat la randul lor alte cunostinte, astfel ca masina a fost inconjurata, a venit si politia, iar Opel-ul de la Google a trebuit sa paraseasca satul.

Un locuitor a spus ca in ultimele sase saptamani au fost sparte trei case in sat, iar daca Google va pune localitatea in Street View, alti raufacatori ar fi tentati.

Google a fost inundata cu plangeri dupa ce a lansat Street View in Marea Britanie. Oamenii au fost prinsi in posturi jenante, altii s-au plans ca le apar casele clar pe imagini, dar Google spune ca a luat toate masurile ca nimeni sa nu aiba de suferit, iar fetele oamenilor si numerele de la masini nu se vad.