Al treilea disc al formatiei Luna Amara va fi prezentat de 1 mai, la Vama Veche, in clubul Papa la Soni, informeaza un comunicat de presa din partea trupei. Concertul de lansare a albumului Don’t Let Your Dreams Fall Asleep va incepe la ora 21:00 si va fi urmat de un turneu de promovare prin tara.

Luna Amara este o trupa de rock alternativ din Cluj-Napoca si a luat fiinta in 1999, sub numele initial de Tanagra Noise. In prezent, formatia este compusa din Mihnea Blidariu (trompeta, voce, chitara), Nick Fagadar (voce, chitara), Razvan Ristea (tobe), Sorin Moraru (chitara bas), Mihnea-Andrei Ferezan (chitara). In cei aproximativ 10 ani de existenta, Luna Amara a lansat albumele Asfalt si Loc Lipsa, iar un al treilea disc va aparea la inceputul lunii viitoare si se va numi Don't Let Your Dreams Fall Asleep.

Noul material discografic se va gasi la fiecare concert de lansare, in reteaua Librariilor Carturesti din 1 mai, impreuna cu revista Sunete si va putea fi comandat, incepand cu 1 mai, si de pe site-ul oficial al trupei.

"Primul album a fost un album foarte mult asteptat de lume, pentru ca noi am cantat practic patru ani de zile piesele de pe primul album fara sa le avem inregistrate pe un disc. Cand a aparut, a fost o chestie de "no, in sfarsit! Avem piesele acasa!" La al doilea noi consideram ca am facut o mica greseala, ne-am ambitionat sa scoatem un album foarte lung, un album de 16 piese, care avea piese foarte diferite, stilistic. Si de aceea s-a si vandut mai prost al doilea. "Don't Let Your Dreams Fall Asleep" este primul album Luna Amara unitar stilistic", a spus Mihnea Blidariu pentru HotNews.ro.

"E finalul unui drum care a inceput acum vreo 3 ani, cand am facut niste concerte tribut Nirvana, tribut Kurt Cobain de fapt, si in care am cantat piese electrice Luna Amara in varianta acustica. A prins foarte bine chestia asta, am continuat sa facem lucrul asta, sa reorchestram piesele pentru acustic sau semi-acustic, dupa care am inceput sa si compunem asa. Practic, s-a dezvoltat o latura soft a formatiei Luna Amara. Si acuma am crezut noi ca e momentul sa scoatem albumul asta, care reprezinta aceasta latura.

Partea frumoasa e ca am depasit chiar chestia asta de doar partea soft a formatiei Luna Amara. Exista niste piese pe care nu le-am cantat pana acuma si o sa fie in premiera la lansarile de album, care depasesc registrul acustic sau semi-acustic si intra intr-un stil alternative-grunge pe linia Radiohead, Deus".

"Dorim sa dedicam acest album si acest turneu tinerilor din Basarabia care se lupta pentru libertate si drepturi. “Don’t Let Your Dreams Fall Asleep!” este mesajul nostru catre ei".

Datele confirmate pana acum in cadrul turneului:

  • 1 mai, Vama Veche, club Papa la Soni, ora 21.00
  • 8 mai, Bucuresti, Silver Church, ora 20.00
  • 9 mai, Brasov, club Crossroads, ora 21.00
  • 15 mai, Timisoara, club Setup, ora 21.00
  • 16 mai, Cluj Napoca, Casa Tranzit, ora 20.00
  • 22 mai, Arad, festivalul Port Arthur Rock Pe Mures, ora 21.00
  • 23 mai, Buzau, festival TopT, ora 21.00
  • 28 mai, Iasi, Master Pub, ora 20.00
  • 29 mai, Suceava, Vox club, ora 21.00
  • 12 iunie, Sibiu, Biserica din Cisnadioara, ora 20.00
  • 13 iunie, Pitesti, club Hush, ora 20.00

Detalii despre lansarea noului album si despre turneul de promovare gasiti pe site-ul trupei, pe pagina de blog si pe pagina de myspace.