Formatia E.M.I.L. va concerta sambata, 25 iulie, in Vama Veche, cu ocazia lansarii celui de-al treilea album, intitulat Stiu, ti se pare absurd... Evenimentul va avea loc pe terasa Hand, de la ora 20:00, informeaza un comunicat din partea trupei. Prima piesa promovata de pe noul album este Barfly, povestea unui personaj boem, care si-a trait toata viata noaptea, la lumina neonului de bar, "un vampir emotional care nu simte nimic si suge emotiile reale ale oamenilor de rand", spune basistul trupei.

E.M.I.L. (Extraterestrii Merg Iarna La Ski) este o trupa care a luat nastere in anul 2000, in Bucuresti, si este compusa din Sorin (voce), Stoi (chitara), Gabi (chitara), Barbu (bas) si Piti (tobe). Genurile muzicale abordate: punk-rock, ska, reggae, dub, dancehall sau skate-punk.

Discografie: Cocktail Verde (2003), Rom, Fum si Vanilie (2005), Stiu, ti se pare absurd... (2009). Noul album vine la aproape patru ani de la lansarea pe piata a discului precedent si contine 11 melodii originale, compuse in perioada 2007-2009.

”Stiu, ti se pare absurd... reprezinta un manifest”, spun baietii. “Alternativa noastra la curentul muzical comercial din showbiz-ul romanesc. Atitudinea fireasca si autentica impotriva unei adevarate mecanizari a societatii. Mai mult decat atat, Stiu, ti se pare absurd... este o dovada de devotament fata de o scena si fata de un curent muzical care ne-a schimbat viata.”

“Stiu, ti se pare absurd... este un album simplu, despre noi, despre faptul ca am inteles si am invatat sa ne asumam identitatea, iar astazi ne simtim bine sa fim printre cei care inca lauda albumele Metallica din anii ’80 si care inca rad de mustata lasata de o halba de bere rece deasupra buzei celui mai bun prieten”.

E.M.I.L. isi va distribui albumul impreuna cu revista Sunete, in editiile din lunile iulie-august.

Prima piesa promovata de pe noul album este Barfly, povestea unui personaj boem, care si-a trait toata viata noaptea, la lumina neonului de bar, "un vampir emotional care nu simte nimic si suge emotiile reale ale oamenilor de rand, pe care apoi le transforma in versuri, scenarii sau povestiri”, spune Barbu Niculae, basistul trupei E.M.I.L.

Clipul acestei piese a fost realizat in regia lui Adrian Sitaru, unul dintre tinerii regizori romani apreciati si premiati de publicul si critica internationala de film (Pescuit sportiv, Valuri etc.). Imaginea ii apartine lui Adrian Silisteanu, care a mai semnat imaginea pentru Pescuit sportiv, Din dragoste, cu cele mai bune intentii, scurtmetrajele Pechinezul, Valul, Colivia, dar si pentru lungmetrajele Lacrimi de iubire si Contratimp - PRO TV, 2008.

Protagonistii videoclipului sunt actorii Diana Cavaliotti (Amintiri din epoca de aur - produs de Cristian Mungiu, Cu un pas inainte - PRO TV, 2007, Inocenta furata - Acasa TV, 2006, Intalniri incrucisate - 2008, in regia Ancai Damian) si Radu Iacoban (Amintiri din epoca de aur, Legiunea straina- Mircea Daneliuc, 2008, La urgenta - TVR).

“Cred ca unul dintre cele mai valoroase lucruri este sa faci ceva pentru ca esti tanar si nu faci nimic din obligatie, ci pentru ca asa crezi tu ca e bine si frumos”, vorbeste Diana despre E.M.I.L. “Ei au facut o melodie foarte tare pentru ca asa au vrut ei, eu am ascultat-o, mi-a placut si am facut si eu parte din lumea lor pentru ca asa am vrut eu, si asa ies lucrurile cele mai frumoase.”

Vezi aici site-ul trupei si pagina lor de myspace.

Albumul este sutinut de Revista Sunete si casa de productie Capricorn & Capricorn Productions. Parteneri media care au ales sa fie alaturi de trupa E.M.I.L.: Academia Catavencu, CityFM, B24FUN, Adevarul.ro, HotNews.ro, Radio Liynx, RANEvents, OOPS Media, Bestmusic.ro, Muzicabuna.ro, Metalhead.ro, Metalfan.ro, Rockxpress.ro, Bangyourbrain.com, Studentie.ro, AscultaMuzica.ro, Revistacioburi.ro. Prieteni: Bring the noise, Videolink, Sector 7, Club Fabrica, Club Hand Vama Veche, Papa la Soni, Apropo.ro.