Formatia Byron va lansa un nou material discografic, intitulat A Kind Of Alchemy, pe 23 octombrie, in clubul Silver Church din Bucuresti, informeaza managementul trupei. Pe langa concertul de lansare, va avea loc si un turneu de promovare a discului, in perioada noiembrie-decembrie. "Albumul A Kind Of Alchemy este alcatuit din raspunsuri la intrebarile unui interviu imaginar, de-a lungul unei nopti ploioase, reporter fiind insusi ascultatorul. Subiectele abordate sunt creatia, mass-media, ispita facilului, alienarea societatii moderne etc.", spune Dan Byron, liderul trupei.

Turneul de promovare a noului album va cuprinde 10 orase: Pitesti, Sibiu, Cluj, Constanta, Iasi, Targu Mures, Brasov, Timisoara, Craiova.

Albumul incepe si se termina cu acelasi motiv muzical, abordat diferit, prima data anuntand venirea noptii (The Night), a doua oara pe cea a diminetii (A Peaceful Mind). In incheiere, pe post de bis, o piesa despre efemeritatea relatiei ascultator - album (inchipuit ca persoana), mascata intr-o poveste despre o prietenie pierduta (Blinded By Sunshine).

Titlul A Kind Of Alchemy se leaga direct de una din piesele de pe album, The Alchemist, in care personajul principal, alchimistul (compozitorul), transforma oamenii in cantece.

Inregistrarile s-au realizat in studioul Real Sound & Vision, productia, sunetul, mixajul si masterizarea fiind asigurate de Victor Panfilov. Albumul va fi distribuit in reteaua librariilor Carturesti din toata tara si pe www.charitygift.ro, magazinul online in cadrul caruia toate produsele contin o donatie catre o cauza sociala.

Trupa Byron

Gandita initial ca un proiect solo, trupa Byron s-a conturat la sfarsitul anului 2006. Denumirea a fost pusa dupa vocalistul si fondatorul acestei formatii, Dan Byron, al carui trecut se leaga de proiecte ca Agathodaimon, RA, Kumm sau Urma.

Primul concert a avut loc pe 1 decembrie 2006, in Laptaria lui Enache. Pe 17 august 2007 a cantat pe scena mare a festivalului Stufstock. Data de 12 octombrie 2007 a marcat lansarea primului album, intitulat Forbidden Drama, in club Fabrica.

In februarie 2008 a inceput sa se contureze un nou proiect - primul concert unplugged din Romania, in adevaratul sens al cuvantului, acesta avand loc pe data de 3 aprilie la Bastionul Macelarilor, in Targu Mures. Ca invitati speciali au fost adusi domnul Alexandru Andries si Paula Seling. Inregistrarile din timpul acestui concert au fost lansate, la sfarsitul anului trecut, pe un DVD.

Trupa Byron este alcatuita din: Dan Byron (voce, chitara acustica, flaut), Six Fingers (clape, voce, chitara acustica), Vlady Sateanu (bas), Costin Oprea (chitara electrica), Cristi Matesan (tobe).

Vezi aici site-ul oficial al trupei si pagina de myspace.

Piesele de pe Byron - Acoustic Drama pot fi downloadate aici.