Recunoscut pentru reinterpretarile unor cantece create de artisti ca Joy Division, Massive Attack, The Knife sau Kylie Minogue, José González va sustine primul sau concert in Romania pe data de 5 decembrie, la The Ark, la distanta de o zi de prestatia unui alt suedez, Jay-Jay Johanson. Concertul face parte dintr-o serie de evenimente ce-si propune sa aduca in fata publicului bucurestean artisti suedezi contemporani apreciati in Europa, informeaza organizatorii.

Nascut in Goteborg, Suedia, in 1978, José a crescut intr-o familie in care a avut ocazia sa intre in contact cu muzica inca din copilarie, tatal sau de origine argentiniana reusind sa-i imprime gustul pentru sonoritati latino-americare. Mai tarziu avea sa combine acest gust cu inclinatia sa catre eclectismul pop-ului britanic si american al anilor ‘80.

Muzica introvertita, insa calda, tonalitatile joase si timbrul serios pe care le propune José González capteaza inca de la inceput o larga audienta, fiind accesibil nu doar consumatorului de indie.

Debuteaza in iunie 2003, in Suedia, cu EP-ul Crosses, urmat in toamna aceluiasi an de albumul Veneer. In paralel urmeaza un master in biochimie la Universitatea din Goteborg, pe care insa este nevoit sa il abandoneze in favoarea carierei muzicale.

Albumul de debut si mini-turneul care au urmat se bucura de un succes neasteptat atat in tarile scandinave, cat si in alte cateva tari europene, atragand atentia labelului londonez Peacefrog. Discul este lansat oficial in Marea Britanie in primavara anului 2005, iar cateva luni mai tarziu si in Statele Unite.

Presa muzicala britanica il ridica in slavi, iar difuzarile la radio si aparitiile live ii intaresc statutul de cantautor de succes, caracterizat prin felul cald si in acelasi timp original cu care reuseste sa dubleze chitara rece de o voce soft, melodioasa.

Se remarca, de asemenea, prin stilul inconfundabil cu care reinterpreteaza piese de top ale unor artisti precum Joy Division, Massive Attack, The Knife sau Kylie Minogue, iar turneele alaturi de Arcade Fire, Dalai Lama sau Juana Molina il tin departe de casa pe tot parcursul lui 2006.

In septembrie 2007 apare pe piata al doilea album al artistului, In Our Nature, care in scurt timp il depaseste ca notorietate si vanzari pe cel de debut si ii asigura artistului primul sau turneu mondial de anvergura, turneu care va face o escala, in premiera, si la Bucuresti, pe data de 5 decembrie, la The Ark.

Biletele pentru concertul José González costa 65 RON si vor putea fi procurate online la MyTicket.ro, din reteaua Diverta, Magazinul Muzica, Librariile Carturesti, magazinul Off The Record si din cluburile Control si Fire. Concertul José González din 5 decembrie 2009 este produs de One Event.

Vezi aici site-ul artistului si pagina lui de myspace.