Trupa Spitalul de Urgenta lanseaza vineri, 16 octombrie, in clubul The Silver Church din Capitala, cel de-al saselea album, intitulat F.P.S. (Fondul Proprietatii de Stat, First Person Shooter, Fotbal Politica si Sex) Evenimentul va incepe la ora 22:00 si va fi deschis de trupele Vunk si cvartetul Capriccio. Concertul marcheaza inceperea turneului de promovare, care va include orasele Bucuresti, Ploiesti, Slatina, Brasov, Cluj, Pitesti, Buzau, Iasi si Bacau si se va intinde pana in luna decembrie.

In urma cu doua saptamani, trupa a lansat concursul Un catren si un refren, prin care Spitalul de Urgenta isi incurajeaza fanii sa le trimita propriile versuri. Pe baza lucrarilor inscrise, trupa va alege cel mai reusit catren si refren. Premiul cel mare va consta in transpunerea versurilor pe o melodie compusa de Spitalul de Urgenta. Piesa rezultata va fi cantata de trupa in cadrul concertelor din turneul de promovare al albumului F.P.S. in prezenta a sute de fani. Premiul doi va fi ales prin tragere la sorti din restul de lucrari, si consta intr-un concert tinut de trupa, special pentru castigator… chiar la el acasa.

Concursul Un catren si un refren este deschis tuturor celor care vor sa isi incerce mana (si norocul) la scris versuri. Persoanele care doresc sa se inscrie in concurs pot transmite versurile la adresa de e-mail: concurs@danhelciug.ro sau accesand site-ul www.danhelciug.ro.

De asemenea, trupa Spitalul de Urgenta s-a alaturat recent sustinatorilor proiectului de voluntariat CharityGift.ro, primul magazin online in care toate produsele contin o donatie, fara adaosuri de pret. Initiativa a venit din partea frontmanului Dan Helciug, care a fost cucerit pe loc de proiect. Urmand modelului Adopta un ONG initiat de Gala Societatii Civile, Spitalul de Urgenta a ales asadar sa sustina proiectul derulat cu ajutorul a peste 20 de voluntari din intreaga tara, prin promovarea acestuia in toate aparitiile trupei. In curand, fanii vor putea achizitiona noul album, F.P.S., atat de pe site-ul www.danhelciug.ro, cat si de pe CharityGift.ro.

Lansat pe piata muzicala alaturi de formatia Parlament, Dan Helciug a parasit trupa cunoscuta mai ales pentru piesa Vine vara si a infiintat, in 2000, Spitalul de Urgenta. Conceptul, muzica si textul ii apartin solistului Dan Helciug. Orchestratia originala a muzicii trupei o asigura Victor Panfilov (mentor spiritual) si este imbogatita de catre chitaristul Emil Chican.

Trupa se poate mandri cu peste 1.400 de concerte, participari la festivaluri nationale si internationale (Pepsi Sziget Festival 2001), turnee de cluburi la Moscova si Sankt Petersburg-Turneu Grants Unplugged, Dan Helciug & Friends, 2005-2008, Turneu Winston 2001-2003, Turneu More in 2001.

Premii muzicale: Premiul 2, sectiunea creatie festivalul Mamaia 2008.

Discografie Spitalul de Urgenta: Traiasca Berea (2000), Sa cante muzica (2001), Spitalomania (2002), Stupefiant (2004), Alcool Rafinat (2006), F.P.S. (2009).

F.P.S. (adica Fondul Proprietatii de Stat, First Person Shooter sau Fotbal Politica si Sex) este cel de-al saselea album al trupei si va fi lansat pe 16 octombrie 2009, in clubul The Silver Church din Capitala. Evenimentul va fi urmat de un turneu de promovare in mai multe orase din tara.

Cu ocazia noului material, Dan Helciug abordeaza o serie de teme in general evitate de trupele mainstream, cantand despre viata de student, politica si fotbal. Piesele raman insa incarcate de umorul specific artistului, care nu iarta nici pe altii, insa in final nu se iarta nici pe sine insusi. Trupa se joaca cu piesele si stilurile precum un papusar cu marioneta sa, iar referintele culturale, muzicale si politice abunda.

"Proaspat recuperat dupa un sejur prelungit la Spitalul de Urgenta, artistul emerit de succes international Dan Helciug supune consideratiunii D. Voastra fonograma FPS printr-un contert esstraordinariu si nemaivazut in carciumioara The Silver Church, vineri 16 octomvrie 2009, orele 22 trecute fix. Invitati de seama: Vunk si cvartetul Capriccio".